Oskarji pošteno presenetili gledalce, saj veliko njih sploh ni vedelo za Ostržkov film s pravimi igralci

93. podelitev prestižnih zlatih kipcev se čez nekaj dni nihče ne bo več spomnil. No, morda se bo kdo z nasmehom na obrazu ozrl nazaj in se skremežil, saj je bila podelitev prava polomija. Smo pa dobili iz nje vsaj eno stvar in to je zavedanje, da je bilo leto 2020 tako noro, da je zaživel čisto pravi film o Ostržku, a za njega očitno ni nihče vedel.

Gledalci so med podelitvijo nekam čukasto gledali, ko je bil film nenadoma nominiran za dva Oskarja: najboljšo kostumografijo in najboljšo maska in frizuro. Film ni osvojil nobene od teh nagrad, prav tako ni bil nominiran za najboljši mednarodni film. A zdaj ljudje sploh vejo, da film obstaja, kar je po svoje tudi velika zmaga.

Novega Ostržka je režiral Matteo Garrone, v glavni vlogi pa je zaigral Roberto Benigni. Film je sicer posnet v italijanskem jeziku, a bilo je poskrbljeno za precej dobro sinhronizacijo v angleščino. Sicer so maske malce smešne, vendar pa je bilo v projekt očitno vloženega nekaj evrov, tako da je malce čudno, da za film očitno do zdaj ni vedel nihče.

To pa ni konec Ostržkove zgodbe, saj je v izdelavi še nekaj projektov. Na animirani verziji dela Guillermo del Toro, Netflix ima svojo verzijo, ki jo planira izdati še letos, režiser Robert Zemeckis pa namerava kmalu izdati še en film s pravimi igralci, ki naj bi se bolj naslanjal na Disneyjevo verzijo iz leta 1940.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime