Disney razvil bolj realističen žaromeč, ki je videti presneto impresivno

Včeraj se je odvilo sveto praznovanje 4. maja, ki ga na koledarju vsak pravoverni oboževalec franšize Vojna zvezd. Praznik je obeležil tudi lstnik licence Disney, ki je na svoj pretočni servis poslal prvi del nove animirane serije The Bad Batch, zraven pa so poskrbeli tudi za razkritje prav posebnega presenečenja.

Že dolgo se je šušljalo, da podjetje dela na razvoju bolj realističnega žaromeča. Nekateri sanjači so upali, da je morda neusahljiva zaloga denarja Disneyja pripeljala do resnične svetlobne sablje, a to je seveda nemogoče, saj takšne tehnologije še nekaj časa ne bo na spregled.

Vendar pa je Disney vseeno razvil prepričljivo repliko, ki so jo včeraj v kratekm napovedniku tudi prikazali. Video je kratek in pokaže žensko, ki ji iz ročaja skoči žarek svetlobe in treba je reči, da je sablja videti presneto impresivno.

Sicer smo takšne igračke imeli že prej, a tisto so bili samo ročaji, ki so na sebi vsebovali plastičen tulec, ki je nato zažarel. Ta nov izdelek pa je videti precej bolj izpopolnjen, a Disney ni izdal kakšnih tehničnih podrobnosti. Vendar pa so nekateri že rešili uganko, saj naj bi se za magijo skrival precej preprost koncept. Namesto plastičnega tulca iz ročaja skočita dva prozorna traka iz plastike, ki se nato ovijeta okoli LED traka na sredini, na vrhu pa je kapica, ki dokonča izgled žaromeča. Zadeva je presneto prebrisana in dejansko deluje realistično, a vprašanje ostaja, koliko je zadeva vzdržljiva za morebitno sabljanje.

Ni še jasno, ali bodo lahko oboževalci lahko zadevo tudi kupili. Novi žaromeči se bodo pojavili v sklopu odprtja Star Wars: Galactic Starcruiserja – nove pridobitve Disney Worlda, ki bo zaživela enkrat v 2022.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime