Nintendo najavil igro Game Builder Garage, ki vam omogoča ustvarjanje prav svojih iger

Nintendo je znan po temu, da rad na svojih konzolah ustvari unikatne in originalne igre, ki jih ne morete igrati nikjer drugje. A vsaj tokrat so pri iznajdbi originalne ideje malce zamudili saj se njihov novo oznanjeni projekt Game Builder Garage močno zgleduje po eni drugi ekskluzivi in sicer po igri Dreams, ki jo lahko igramo samo na PlayStation konzolah.

Igri si delita praktično enako idejo: igralcem dati možnost ustvarjanja iger na preprost in zabaven način, ki ne zahteva znanja iz programiranja. Dreams je bil v tem pogledu dokaj močno orodje in pri naši recenziji smo igri podelili visoko oceno, Game Builder Garage pa bo šel v malce bolj drugačno in družinsko prijazno smer.

Risankasti napovednik predstavi osnovo igranja, ki je v bistvu povezovanje bitij Nodon, vsako od njih pa omogoča svojo programersko funkcijo. Na preprostem polju lahko med sabo povezujete kontrole, predmete in določena dejanja, nato pa svojo ustvaritev tudi praktično preizkusite. Igra vam bo predstavila določene naloge, ki bodo pospremljene z dokumentacijo, tako da bo lahko vsak nekaj ustvaril, te stvaritve pa boste lahko naložili na splet in jih delili z drugimi igralci. Na voljo bo tudi način “Free Programming”, ki vam omogoča bolj napredno ustvarjanje.

Dobra novica je tudi to, da bo Game Builder Garage podpiral miške, kar bo vsekakor poenostavilo “programiranje”. Izid je napovedan za 11. junij.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime