20 let stari Baldur’s Gate: Dark Alliance dobiva predelavo, izide pa že danes

Baldur’s Gate: Dark Alliance danes praznuje svoje 20. leto obstoja in čeprav ta RPG ni nikoli bil tako slaven kot prva dva dela Baldur’s Gatea, je vseeno nabral dovolj privržencev, da igralci danes na nanj gledajo z lepimi spomini.

Dark Alliance je bila za razliko od Baldur’s Gatea akcijski RPG, ki je bil precej podoben Diablo. Poanta ni bila na pogovarjanju in reševanju zanimivih nalog, ampak na hitrem boju, akcijskih sekvencah in nabiranju nove opreme. Igra je bila dovolj uspešna, da je kasneje izrodila še eno nadaljevanje, trenutno pa je v razvoju tudi povsem nov del.

Original je 20 let nazaj izdal založnik Interplay, ki je bil v devetdesetih dom vseh večjih RPG franšiz ter velikih igričarskih talentov. Pod okriljem tega založnika so izšle legendarne franšize tipa Fallout, Baldur’s Gate in Planescape Torment, žal pa je založnik kasneje naletel na težke čase in leta 2006 bankrotiral. Razprodal je skoraj vse svoje licence in se tako nekako toliko izkopal iz luknje, tako da obstaja še danes.

Založnik je danes povsem drugačen od svojih zlatih dni, a vseeno so včeraj uradno napovedali predelavo igre Baldur’s Gate: Dark Alliance. Predelavo lahko tukaj damo pod narekovaje, saj so očitno samo poskrbeli za višjo ločljivost, medtem ko je vse ostalo isto. A vseeno projekt obstaja in bo danes izšel za konzole PlayStation 4 in 5, Xbox One in Series X ter Nintendo Switch, medtem ko bosta kasneje izšli še verziji za PC in telefone. Žal najavo malce kazi cena, saj je ta kar 29,99 €, to pa je povsem predrago za tako šibko predelavo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime