Logitech G333 slušalke – cenovno ugodna rešitev za igranje

Pri opisu Logitechove robe sem večkrat zatrdil, da je prihodnost brezžična in da se človek za mizo počuti osvobojen šele takrat, ko se reši vsega kablovja. Te besede so še vedno moje vodilo, a hkrati se zavedam, da nima vsak ravno polne denarnice in brezžične rešitve, čeprav superiorne žičnatim, s sabo vedno potegnejo tudi višjo cenovno nalepko.

Tega se zaveda tudi Logitech, zato je na trg poslal svoje nove “in-ear” slušalke G333, ki zase zahtevajo cenovno ugodnih 50 € in so namenjene igralcem, kot tudi tistim, ki kdaj sodelujete v Zoom pogovorih in bi pred kamero še vedno radi izpadli modno elegantni. Logitech je poskrbel tudi za izbiro barvnih kombinacij, tako da si lahko omislite črne slušalke z modrimi blazinicami, srebrne z vijoličastimi blazinicami ali pa vijoličaste z rumenimi nastavki.

logitech
G333 so preproste slušalke, ki pa jih lahko dobimo v različnih barvah.

V paketu boste našli slušalke, par plastičnih nastavkov za nastavljanje velikosti ter priročno torbico za prenašanje slušalk naokoli. Znotraj škatlice se nahaja tudi USB-C pretvornik, tako da lahko slušalke priklopite na vse Android telefone ali tablice, žal pa manjka pretvornik za iPhone naprave. Zahvaljujoč 3,5 mm priklopu lahko G333 priklopimo tudi na PC in prav vse konzole – pri Switchu direktno v napravo, medtem ko pri PlayStationu in Xboxu v igralni plošček.

Same slušalke so zgrajene iz aluminija in na sebi nosijo eleganten Logitechov logotip. RGB osvetlitve tu ne boste našli, a je ne boste niti preveč pogrešali, saj na slušalkah preko programske opreme ne nastavljate ničesar. G333 se ob priklopu sploh ne pojavijo v Logitechovi programski opremi G-Hub, tako da lahko glasnost v Windowsih prilagajate samo preko sistemskega zvočnega drsnika.

logitech
Za višanje in nižanje glasnosti prav pride vgrajeni kontroler.

Na kablu desne slušalke se nahajajo tudi preprosto fizične kontrole, preko katerih lahko zvišamo ali pa utišamo glasnost, hkrati pa lahko s pritiskom na srednji gumb zaustavimo trenutno predvajano skladbo. Vzemite v obzir, da boste to kontrole lahko na PC-ju nadzorovali samo takrat, ko boste slušalke priklopili preko USB-C pretvornika, saj preko preprostega “jack” vtičnika te kontrole enostavno ne bodo delovale – enaka situacija je tudi na telefonih, če slučajno nameravate slušalke vtakniti v tiste redke telefone, ki še vsebujejo 3,5 mm vhod.

Obregniti se moram še ob dolžino kabla, ki je precej kratka. Za uporabo na telefonih zadeva še znese, saj boste mobilnik prenašali v hlačah ali pa kakšnem žepu in takrat je dolžina ravno prav velika. A če nameravate zadevo uporabljati tudi za PC-jem in imate morda škatlo na tleh, potem vam zna dolžina predstavljati oviro pri udobni uporabi, tako da bo treba razmisliti o podaljšku.

logitech
Za prilagajanje ušesu je na voljo 5 blazinic.

Dobra novica je, da so slušalke G333 za uporabo res udobne. Štirje različni silikonski nastavki poskrbijo, da slušalke ostanejo lepo pričvrščena v ušesa tudi med gibanjem. Seveda pa je treba pri tosortnih slušalkah vzeti v obzir, da ob neprestani uporabi po nekaj ur začnejo žuliti ušesa. Ta problem ni izoliran samo na G333, ampak praktično na vso kategorijo takšnih slušalk, ki so na splošno namenjene nedeljskim uporabnikom, ki slušalke ne nosijo več ur zapored.

Zvok, ki ga pričarajo G333 slušalke, je presenetljivo dober. Seveda ga ne morete primerjati s tistimi pravimi slušalkami, ki imajo za oddajanje zvoka veliko večjo površino, a zahvaljujoč dvojnim gonilnikom zlahka ločite globoke base od drugih višjih tonov. Zadeva se res dobro obnese tudi v igrah, vgrajeni mikrofon pa bo poskrbel tudi za učinkovit pogovor z drugimi igralci. Na telefonu se boste brez motečih šumov brez problema pogovarjali s sogovorniki, preprost mikrofon pa tudi ni botroval kakšni resnejši izgubi zvoka.

logitech
Vgrajeni dvojni gonilniki prinesejo napreden zvok.

Res je, da se “in-ear” slušalke ne morejo kosati s polnimi školjkastimi slušalkami, a vseeno nosijo nekaj pomembnih prednosti. Poleg svoje elegantnosti so primerna za tista stanovanja, kjer je poleti hudo vroče in takrat vas začne ob polnih slušalkah hitro nadlegovati napad znojenja. “In-ear” slušalke tega problema nimajo, tako da jih lahko uporabljate kjerkoli in kadarkoli – ena od zelo koristnih navezav je denimo z VR očali, kjer zelo prav pride kakšna lahka rešitev, ki še dodatno ne obtežuje glave.

Logitech G333 so tako dobre slušalke, ki za udobno ceno ponujajo dovolj, da se ne boste čutili opeharjene. Zvok je dovolj razločen in globok, da se lahko primerja tudi s kakšnimi dražjimi rešitvami, kar je zagotovo velik plus. Res škoda, da kabel ni daljši, saj nekako Logitech s temi slušalkami cilja tudi na igričarje, ki pa bodo za udobno uporabo morali investirati v podaljšek.

Logitech G333 slušalke lahko v vseh barvnih kombinacijah kupite na spletni trgovini EIGRE.si.

Vaša reakcija na recenzijo?

Povzetek ocene

Logitech G333 slušalke so povsem sprejemljiv izdelek, ki ga skazi samo nekam neroden kratek kabel, ki vas zna zmotiti, če nameravate slušalke uporabljati samo ob igranju na računalniku. Slušalke krasi lepa cenovna nalepka ter dober zvok, ki zaradi dvojnih gonilnikov lepo loči globoke base od srednjih in visokih tonov.

Sveže recenzije

Več

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

🔥Popularne recenzije

Več
Logitech G333 slušalke so povsem sprejemljiv izdelek, ki ga skazi samo nekam neroden kratek kabel, ki vas zna zmotiti, če nameravate slušalke uporabljati samo ob igranju na računalniku. Slušalke krasi lepa cenovna nalepka ter dober zvok, ki zaradi dvojnih gonilnikov lepo loči globoke base od srednjih in visokih tonov.Logitech G333 slušalke - cenovno ugodna rešitev za igranje