HTC predstavil VR očala Vive Pro 2, ki pa bodo nosila visoko cenovno nalepko

Podjetje HTC je danes le bleda senca svojih slavnih dni, ko so pogumno proizvajali telefone ter skupaj z Valvom orali ledino na področju VR očal. Njihov izdelek Vive je za svoje čase predstavljal vrh VR tehnologije, a nato je sledila ločitev od Valva, ki je spočel svoj lastni sistem Index, medtem ko je HTC poskušal predstaviti nove izdelke, a so vsi ti premalo inovirali ter bili zraven še dragi.

HTC bo poskušal spremeniti stvari na trgu s svojimi novimi VR očali Vive Pro 2, ki vsekakor vsebujejo impresivne tehnične lastnosti. Očala bodo ponujala ločljivost ekran IPS LCD 5K, tako da bomo na eno oko pridobili 2048 x 2048 piklsov, kar je lep napredek v primerjavi z originalom in njegovo ločljivostjo 1440 x 1600 na eno oko. Višja bo tudi osveževalna frekvenca, ki bo tekla tokrat pri 120 Hz, kot gledanja pa bo prav tako napredoval na impresivnih 120 stopinj.

Vive Pro 2 bo kompatibilen s prejšnjimi postajami za sledenju gibanja SteamVR 2.0 Lighthouse, prav tako bodo podprti kontrolerji Vive Pro. Slaba stran tega je, da na tem področju ni nobenih inovacij. Vive Pro kontrolerji so danes že pošteno zastareli in nerodni, kar bo zagotovo vplivalo na prodajo.

Nerodna je tudi cena. Vive Pro 2 ostaja žični sistem, tako da boste za igranje potrebovali močan PC, kar v današnjem pomanjkanju naprednih grafičnih kartic ni ravno stvar, ki se jo da spregledati. HTC v prednaročilih ponuja samo očala za 819 $, a to je namenjeno samo tistim, ki si že lastite komplet sledilnih postaj in kontrolerjev. Za polni paket bo treba odšteti že blizu 1500 €, kar je že cena, ki se primerja z Indexom, kar vsekakor ni lahka bitka.

Prednaročila se bodo začela že danes, Vive Pro 2 pa izide 4. junija.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime