Novo orodje preko umetne inteligence pretvori GTA 5 v resnično fotorealistično izkušnjo

Igri GTA 4 in GTA 5 sta med svojimi leti obstoja dobili že več res impresivnih modifikacij, ki dvignejo grafično podobo in to počasi približajo resničnem življenju. Nov projekt Intel ISL raziskovalne skupine, ki se ukvarja z umetno pametjo, pa je pokazal česa je resnično sposobna danes umetna inteligenca in svoje rezultate so prikazali v igri GTA 5.

Zgornji video je resnično impresiven in kaže primerjalne posnetke iz navadnega igranja igre GTA 5 in rezultate umetne pameti, ki je sliko preko algoritmov grafiko približala strašljivo blizu podobam iz resničnega življenja. Ceste tako postanejo bolj gladke, avtomobili pa na pravih mestih realistično odbijajo svetlobo. Končna slika pričara bolj temno sliko sicer sončne pokrajine, ki pa je tudi presneto blizu cestam iz realnosti.

Razlog za bolj temačno sliko je sama tehnika predelovanja podob. Umetna pamet namreč predela čisto vsako sličico posnetka in tega spravi skozi posnetke iz baze podatkov Cityscapes. Slednja vsebuje ogromno število posnetkov iz nemških cest in ulic, tam pa je vreme malce bolj temačno, tako da je nato tudi predelana slika manj sončna.

Žal je novo orodje bolj kot ne trenutno samo eksperiment in ni še jasno, ali bi zadeva lahko prišla tudi v roke navadnih uporabnikov. Raziskovalna skupina sicer pravi, da umetna inteligenca preko nevralne mreže lahko predeluje grafično podobo med samim igranjem, a to zaenkrat samo v teoriji. Vsekakor ima zadeva veliko potenciala, ki bi ga lahko Intel še malce bolje raziskal in sčasoma pripeljal do razvijalcev iger.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime