Popularna streamerka Amouranth izgubila možnost oglaševanja na svojem Twitch kanalu

Opozarjali smo že, da je Twitch v zadnjem času postal malce bizarna platforma, saj so se po njej silovito razpasle ženske streamerke, ki prenose v živo oddajajo oblečene v kopalke, medtem ko se kopajo v napihljivih bazenih. Tega početja se je oprijel naslov “Hot Tub Meta” in je precej močno razdelil Twitch skupnost.

Proti temu početju so predvsem drugi moški streamerji, ki so takšne prenose v živo označili za preprosto nagnusne in v nasprotju s tem, kar naj bi bil glavni namen Twitcha. A tudi nekaterim ženskam zadeva ni preveč všeč, saj se zdaj od vsake streamerke pričakuje, da odvrže kose oblačil pred kamero, pa čeprav bi samo rade igrale igre za svojim PC-jem ali konzolo.

Na vrhu takšnih prenosov v živo je tudi streamerka Kaitlyn “Amouranth” Siragusa, ki je takšen tip vsebine označila za sporen, a če ne krši Twitchevega pravilnika, zakaj ga potem ne bi počela niti naprej. Twitch je sicer v zadnjem mesecu pozorno spremlja situacijo in zdaj je očitno močno udaril po mizi.

Amouranth je namreč včeraj presenečeno ugotovila, da njen Twitch kanal preprosto ne podpira več oglaševanja. Twitch je glede tega ni kontaktiral, tako da je sama presenečno prišla do te ugotovitve. Nato je sama kontaktirala platformo, tam pa so ji odgovorili, da njena vsebina ni primerna za oglaševalce, tako da so ji oglase preprosto izklopili.

Kaitlyn je seveda močno jezna in na Twitterju je to ravnanje iz strani Twitcha označila za hudo nevarno, saj se pretočniški gigant spravi na kogarkoli, pa čeprav ta ne krši njihovega pravilnika. Twitch ji je še povedal, da so jih možnost oglaševanja izklopili za vedno, kar jo bo pošteno zabolelo na denarnici. Na njenem uradnem subredditu je zapisala, da jo bo primanjkljaj oglasov mesečno stal med 35.000 in 40.000 dolarjev, kar na leto nanese skoraj pol milijona dolarjev.

Zdi se, da je Twitch odstranitev oglasov umaknil samo njej, saj druge streamerke, vključno z QTCinderello, ki je prenose v jacuzziju tudi spočela, niso prejele nobene kazni.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime