The Last of Us Part 2 dobil nadgradnjo za PlayStation 5

Ena najbolj kontroverznih iger lanskega leta je bila zagotovo The Last of Us Part 2. Oboževalci že vse od izida čakajo na nadgradnjo za PlayStation 5, ki bi igro končno rešila okovov strojno podhranjenega PS4 in ji omogočila, da zadiha s polnimi pljuči.

In to se je včeraj tudi zgodilo, saj sta Sony in razvijalec Naughty Dog nenadoma napovedala nadgradnjo igre za PlayStation 5, ki je že na voljo za igranje. Igralci bodo zdaj v nastavitvah našli opcijo za preklop med 30 ali 60 sličicami na sekundo. Žal igra še vedno ne teče pri ločljivosti 4K ampak 1440p, kar zna koga razočarati.

Preskok sličic na sekundo je glavna značilnost nove posodobitve, saj so igralci že prej lahko uživali v krajših nalagalnih časih preko združljivostnega načina, na žalost pa Naughty Dog tudi ni poskrbel za kakšne posebne nadgradnje, ki se tičejo DualSense igralnega ploščka.

Zanimivo je videti, da se srd igričarjev še vedno ni pomiril in napovednik nosi več kot 2K palcev navzdol, kar je za tak preprost video nenormalno veliko.

YouTube kanal Digital Foundry je dodobra stestiral novo nadgradnjo in v videu povedal, da igra po novem drži trdno zakoličenih 60 sličic na sekundo in to tudi v nekaterih težjih scenah, ko je na sceni veliko dogajanja. Zabeležili so samo en hiter padec na 57 sličic na sekundo, a to je bila bolj anomalija kot pa kakšna resna težava z optimizacijo.

Naughty Dog naj bi delal tudi na polnopravni predelavi prvega dela The Last Of Us in na to so tudi namignili v PlayStation blog zapisu, kjer so zapisali, da so šele začeli dobro odkrivati vse možnosti PS5 konzole in da bodo kmalu z nami delili nove novice.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime