Xiaomi se hvali, da lahko v popolnosti napolni baterijo telefona v samo 8 minutah

Kitajski telefonski giganti izjemno radi tekmujejo v hitrostnem polnjenju telefonov. Prvaka na tem področju sta Oppo in Xiaomi, ki sta že večkrat postavila zavidljive rezultate, Xiaomi pa je pred kratkim postavil nov rekord glede žičnega in brezžičnega polnjenja.

Oppo je lani pokazal impresivno polnjenje 4000 mAh baterije preko 125 W sistema polnjenja, naloga pa je bila opravljena v pičlih 20 minutah, medtem ko je Xiaomi pred tem najavil 100 W polnilni sistem, ki je enako zmogljivo baterijo napolnil v 17 minutah.

Zdaj se je Xiami dokončno zasidral na vrhu hitrostnega polnjenja, saj jim je preko 200 W HyperCharge sistema uspelo 4000 mAh baterijo napolniti iz ničle do 100 % v samo 8 minutah. A niso se ustavili samo tam, saj jim je preko 120 W brezžičnega sistema enaka naloga uspela v pičlih 15 minutah.

Rezultati so vsekakor impresivni, a v zakup je treba vzeti dejstvo, da to polnjenje še ni na voljo za javnost. Xiaomi je v testu uporabil posebne zgrajene polnilne postaje in kable, ki verjetno niso poceni in če jih boste enkrat že lahko kupili, jih boste najverjetneje uporabljali samo doma, namesto v kakšnih kočljivih situacijah na poti, ko dejansko potrebuješ tako hitro polnjenje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime