Valorant se seli tudi na mobilne telefone

Razvijalec Riot se dolgo ni preveč oziral na mobilne telefone, a zdaj vidi, da je na tej platformi dobesedno puščal denar na mizi. Mikrotransakcije so na telefonih sestavni del igralne izkušnje, kar za razvijalce pomeni velik finančni priliv, za katerega se ni treba preveč potruditi.

Riot je tako na telefone že preselil svojo zastavonošno igro League of Legends, zdaj pa bo tem korakom sledila tudi prvoosebna streljanka Valorant. Ta je pred kratkim dobila nov kinematografični napovednik Duality, včeraj pa je igra postala predmet hval iz strani popularnega streamerja Shrouda, ki je igrino enoletno obletnico zabeležil z besedami, “da je Valorant končno ena taktična streljanka, ki ima za sabo podjetje, ki mu ni vseeno za igro.”

Skladno s tem je Riot najavil predelavo za telefone, saj želi to igro približati čim širšemu spektru igralcev. V prvem letu so delali na posodobitvah in igra je zdaj postala spoštovani član večigralske kulture, čeprav je na začetku požela kar nekaj kritik glede svoje zaščite proti goljufanju. A ta se je na koncu izkazala za učinkovito, Valorant pa je v svojem prvem letu nabral že kar 14 milijonov igralcev.

Valorant se je lepo razživel tudi pri nas in na celotnem Balkanu. Samo nekaj dni nazaj je vidni uspeh zabeležil 17-letni Hrvat Domagoj Fancev, ki si je z ekipo Fnatic prislužil 2. mesto na svetovnem prvenstvu, doma pa so ga nato bučno pozdravili tudi navijači.

Žal Riot glede mobilne verzije ni pokazal nobenih slik, napovednika ali pa datuma, vsi oboževalci pa ste toplo vabljeni v našo Valorant Facebook skupino.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime