Slovenska e-športna VR ekipa zmagala v Tower Tag ligi

Slovenska VR skupnost je ustvarila tudi svojo tekmovalno VR e-športno ekipo, ki je nedavno tekmovala in zmagala v igri Tower Tag. Ekipo z imenom Rush mid so sestavljali IamTheRedDevil, Grizeldi in PatchPatch. Liga imenovana Tower Tag Spring Mix Cup League se je začela 8. aprila in je trajala skoraj 2 meseca.

V tem času so se mešane ekipe iz celega sveta vsak teden pomerile med seboj in poskušale nabrati čim več točk. Slovenska ekipa je izgubila le eno tekmo in eno izenačila, vse ostale tekme pa zmagala in tako nabrala največ točk. S tem si je zagotovila dobro izhodišče v finalu, kjer je pometla z najboljšimi 8 ekipami lige in dokončno tudi zmagala.

Nagradni sklad lige je bil 1500 € in se je razdelil med najboljše ekipe in igralce z najboljšimi dosežki. Poleg nagrade za prvo mesto je Grizeldi dobil še nagrado za najmanjše število smrti na tekmo.

tower tag

Tower Tag je prvoosebna strelska VR igra narejena po principih tekmovalnega Paint Balla. V pet-minutni igri je potrebno zavzemati stolpe in si tako priboriti najboljše položaje v areni s katerih potem streljaš na nasprotnike z lasersko pištolo. Igra omogoča več načinov igranja, kot so Deathmatch, Elimination in Goaltower. Ker gre za VR igro je fizično zelo naporna, saj se mora igralec skrivati za stolpi, se hitro umikati izstrelkom ter se sklanjati in vstajati v realnem svetu.

Omenimo še, da je igro Tower Tag mogoče preizkusiti tudi v naši Woop! Areni v ljubljanskem BTCju, za domačo zabavo pa jo najdete na Steamu, kjer zanjo zahtevajo 13,49 €, igra pa je trenutno še v fazi Zgodnjega dostopa.

Rastoči slovenski VR skupnosti se lahko pridružite na njihovem uradnem Discordu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime