Zanimiva nova konzola Playdate bo naslednji mesec na voljo za prednaročilo

Res imam rad, ko nas razvijalci tehnoloških igračk razveselijo s kakšno originalno idejo. Nič nimam proti grafičnim nadgradnjam in hitrejšim nalagalnim časom, ki nam jih ponuja trenutno generacija konzol, a ob novem PlayStationu 5 sem bil najbolj vesel igralnega ploščka DualSense, ki vsebuje napredne vibracije, Nintendo pa je s svojim Switchem dodobra spremenil način igranja.

Ravno zato mi je hudo zanimiva ročna konzolica PlayDate, ki nam jo že dolgo obljublja razvijalec Panic. Posebnost tega izdelka je večja ročica ob strani, ki jo bomo lahko navijali in s tem pomembno vplivali na igranje. Tu je še črno-bel zaslon, ki bo prijal še posebej tistim, ki jih zanimajo retro podobe, Panic pa je v nedavni posodobitvi najavil dodatne pritikline.

Ena od teh je simpatični polnilec na katerega Playdate priklopimo preko magneta in s tem sprožimo polnjenje. A tudi takrat lahko Playdate plodno izkoristimo, saj se polnilec spremeni v priročni Bluetooth zvočnik, ki je zmožen predvajanja radia Poolsuit FM, skupaj s črno-belimi video posnetki. Razvijalec je vanj naredil tudi vdolbino v katero lahko posadimo prav posebno pisalo, ni pa še jasno, kaj to točno je in če ga bomo lahko izrabljali tudi v igralne namene.

Poskrbljeno je bilo tudi za igre in če iščete nekaj originalnega, potem je Playdate za vas prava naprava, saj so k sebi v sodelovanje povabili nekaj kvalitetnih indie razvijalcev. Med njimi je zagotovo najbolj znano ime Lucas Pope, ki je na PC-ju prišel do slave zahvaljujoč igrama Papers Please in Return of the Obra Dinn, za Playdate pa trenutno razvija igro Mars After Midnight. Družbo mu bo delal Bennett Foddy, ki je razvil igro QWOP, za Playdate pa dela na igri Zipper.

Skupno gledano bo konzola v prvi sezoni prejela kar 24 iger, kar je še enkrat več kot je bilo sprva napovedano. Te bomo prejemali postopoma, v časovnem oknu 12-ih tednov, a to je samo prva začrtana sezona iger in priliv se bo nato samo še nadaljeval.

Playdate je bil sprva napovedan po ceni 149 $, a zdaj se je ta dvignila na 179 $. Podražitev gre na račun večjega števila iger, poskočila pa je tudi strojna oprema – iz 2 GB pomnilnika na 4 GB.

Prednaročila se bodo na uradni strani začela julija, izid pa se pričakuje ob koncu leta 2021.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime