Logitech in Riot spočela zanimivo zbirko K/DA izdelkov

Če vam ime K/DA ne pomeni ničesar, potem zagotovo niste eden večjih pristašev popularne večigralske igre League of Legends. K/DA je namreč ustvaril razvijalec Riot in sprva je imel za to skupino virtualnih pevk bolj skromne cilje. A ko je leta 2018 na YouTube prispel njihov prvi videospot POP/STARS se je ta hitro razširil po internetu in glasbeno skupino so začeli poslušati tudi tisti, ki se niso nikoli spravili v igranje igre.

K/DA in njenih pet članic Evelynn, Ahri, Akali, Kai’Sa in Serpahine so brž postale popularna dekleta, ki so presegla meje igre in glasbena skupina je tako postala prav svoja identiteta. Vse oboževalce se je zato odločil razveseliti Logitech, ki je stopil v sodelovanje z Riotom, plod njunega dela pa je zbirka računalniške periferije, ki jo sestavlja šest izdelkov, vsi od njih pa so tematsko obarvani v barve te izjemo popularne K-pop skupine.

Za vas smo pripravili kratek ogled vsakega izdelka in že tu moramo izpostaviti, da jih ni mogoče naročiti v kompletu, ampak samo vsakega posebej in to v spletni trgovini Mimovrste. K sreči so zaloge dovolj velike, da si boste lahko pravi oboževalci brez problema privoščili prav vsako komponento, saj je takšno pač prekletstvo in veselje vsakega zbiratelja.

g pro

G Pro K/DA TKL tipkovnica

Začnimo z enim najbolj pomembnim delom vsakega gaming okolja: tipkovnico. Med igričarji je v zadnjih letih postal popularen format TKL tipkovnic, ki so se znebile desnega numeričnega dela in tako imamo pred sabo malce krajši izdelek, ki pa prihrani na prostoru mize in hkrati obdrži praktično vse pritikline polnih tipkovnic.

Logitech je na tem mestu igričarjem ponudil G Pro K/DA tipkovnico, ki je funkcionalno skorajda enaka G Pro tipkovnici, le da so tu barvni odtenki K/DA glasbene skupine. A vse le ni isto tudi na strojnem področju, saj razlike najdemo v samih stikalih. G Pro tipkovnice so sprva uporabljale Romer-G stikala, a Logitech se je nato odločil za spremembo in za tipkanje vpeljal nova GX-Brown stikala.

In ta stikala so idealna za vse tiste, ki imate pri pritiskanju tipke radi nekaj povratnega odziva, a spet nočete motiti sosedov s preveč glasnim udarjanjem stikal. Mimogrede, Logitech ima priročno spletno stran, kjer lahko enostavno preverite glasnost različnih stikal.

Ostale stvari so enake kot pri navadni G Pro tipkovnici. Vse nastavitve lahko spreminjate preko G Hub programske opreme, tipkovnica omogoča prilagajanje RGB razsvetlitve in gradnja je dovolj kvalitetna, da se ne bo ohišje ne bo zlahka obrabilo. Bonus je še napis KDA na zgornjem delu tipkovnice, saj je bil ta predel malce prazen, zdaj pa ga lepo popestri logotip.

g502

Miška G502 K/DA

Vsaki tipkovnici mora družbo delati tudi dobra miška. Logitech je v prepakirano črno-belo obliko z modrimi odtenki dodal svojo miško G502. Gre za konkretnega žičnatega mišona, ki ga lahko še dodatno obtežimo s petimi priloženimi utežmi, kjer vsaka od njih tehta 3.6 grama.

G502 vsebuje tudi vrhunske tehnične pritikline. Ima vrhunski Hero 25K senzor, ki omogoča nastavljanje DPI-ja med 200 in 16.000, poleg tega pa se lahko veselite 1 ms odzivnega časa. Ena najbolj zanimivih lastnosti te miške so zagotovo gumbi. Kar 11 jih najdemo in vsakega od njih lahko posebej nastavimo preko programske opreme, tam pa lahko najdemo tudi možnosti spreminjanja RGB osvetlitve na logotipu. Vsi ti gumbi prav pridejo predvsem MMO igralcem, ki morajo pridno skrbeti za hitro in nemoteče sprožanje veščin, a prav pridejo tudi v prvoosebnih streljačniah. Pod palcem se denimo nahaja gumb, ki ob pritisku instantno zmanjša DPI občutljivost na 200, kar omogoča bolj natančno streljanje z ostrostrelsko puško.

Skratka, G502 je vrhunska igričarska miška, ki je v novi barvni paleti postala le še bolj privlačna.

logitech

Brezžična miška G305 K/DA

Logitechovo brezžična ponudba G305 je po obliki popolno nasprotje prej opisanega žičnatega mišona. Vsebuje bolj preprosto in elegantno obliko, z ravnimi linijami in minimalnim številom gumbov, ki jih je tule 6. K/DA različica je stilistično v nasprotju z drugimi izdelki v tej liniji, saj je Logitech barvno shemo z logotipom preselil na uhlja, medtem ko je preostanek površine ostal snežno bel – tega dela ne krasi prav nobena RG osvetljava.

Strojno gledano zadeva spet ni tako šibka. Senzor je sicer Hero 12K, kar je manj od žične verzije G502, a dobra novica je, da miška nudi razpon DPI-ja vse do 16.000. Priklop je enostaven, saj v PC preprosto vtaknemo sprejemnik, ki ga lahko nato tudi pospravimo v domiselno oblikovan odstranljiv zgornji del miške. Tam znotraj ne pospravimo samo sprejemnika, ampak tudi eno AA baterijo. Logitech trdi, da lahko z eno baterijo dobimo 250 ur uporabe, kar je impresivno, a vseeno bi raje imel znotraj akumulator za polnjenje preko kabla, tako kot je to v primeru G Pro Superlight.

Skupno gledano je G305 solidna miška, ki jo krasi tudi udobna cenovna nalepka.

g733

Brezžične slušalke G733 K/DA

Od vse periferije so brezžične slušalke G733 dobile še najmanj K/DA okraskov. Logitech je na eno stranico dodal logotip ter zgornji trak preoblekel v črno-modro shemo, a na splošno so slušalke ostale vizualno enake, tako da boste v glavnem gledali v belo barvo.

K sreči so G733 kvaliteten izdelek. Ponujajo jasen zvok preko Pro-G gonilnika in so res lahke, saj tehtajo samo 278 gramov, tako da jih lahko nosite tudi po več ur in vam zadeva ne bo pritiskala glave proti tipkovnici. Udobne so tudi blazinice, ki so mehke in dovolj velike, da se vaša ušesa ne bodo počutila ujeta. Manjka aktivna zvočna izolacija, a so blazinice dovolj debele, da do neke mere zadušijo zvok iz prostora.

Mikrofon je odstranljiv in se sveti rdeče ko je zaklenjen in zeleno, ko je omogočeno klepetanje. Želel bi si sicer gumba, ki ga lahko skrijete znotraj slušalk, a po drugi strani je Logitech vanj vnesel tehnologijo Blue Voice, kar pomeni, da bo vaša govorjena beseda jasna in brez motenj.

Treba je izpostaviti še en pomemben bonus, saj lahko G733 slušalke brezskrbno priklopite na konzolo PlayStation 5 in se zabavate v brezžični zabavi, žal pa ne bodo delovale na konzoli Xbox Series X.

g333

Slušalke G333 K/DA

Žičnate slušalke G333 smo že opisali in K/DA okrasitev ne prinaša ničesar res novega. Tehnične lastnosti so enake, kar pomeni, da boste za res nizko ceno dobili presenetljivo bogat zvok, ki vam lahko pride prav na celem kupu naprav – slušalke so namreč primerne tudi kot spremljevalec VR očal.

K/DA različica obarva kabel v belo barvo, blazinice slušalk pa nosijo modro barvo. Drugih okraskov ne boste našli in če ne bi na ploščici za uravnavanje zvoka našli napisa K/DA v bistvu niti ne bi vedeli, da so tole slušalke, ki so namenjene oboževalcem te glasbene skupine.

Kot rečeno, G333 za svojo ceno ponujajo presenetljivo dober zvok in tosortne slušalke še posebej prav pridejo zdaj v teh bolj visokih temperaturah, saj ob školjkastih slušalkah hitro spustite znoj po glavi.

g840

Podloga za miško G840 XL K/DA

Nobena periferija ni dokončana brez ene prave podlage za miško. Ta mora praviloma prekrivati večji del mize in Logitech je v tem primeru za preslikavo uporabil svojo podlago G840 XL.

Ta nosi dimenzije 900 mm x 400 mm in v debelino znaša 3 milimetre. Narejena je iz tkanine in gume, kar je tudi standard, velikost pa je dovolj obširna, da lahko nanjo brez problema postavite miško in tipkovnico, pa še boste imeli dovolj prostora za gledanje prelestnih sličic.

Ravno podlaga je tista, ki bo kot prva pritegnila oči vseh K/DA oboževalcev. Na njej najdete vseh pet članov skupine ter tri logotipe, ki so elegantno postavljeni v zgornji levi in spodnji desni kot. Poslikava je seveda stvar okusa, a meni je estetsko všečna, še bolj pomembna pa je dobra kvaliteta izdelave, ki pri drsanju miške zagotavlja dobre povratne informacije.

Tako, ogledali smo si vseh šest izdelkov nove Logitechove K/DA serije periferije in čeprav gre resda samo za preslikavo že obstoječih izdelkov, je Logitech izbral najboljše produkte in tem dodal nekaj dobrodošle elegantne osvežitve, ki jo bodo pozdravljali tudi tisti, ki ne igrajo League of Legends igre.

Vaša reakcija na članek?

Sveže novice

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

🔥Popularne novice

Več