STALKER 2: Heart of Chernobyl bo imel visoke strojne zahteve – rezervirajte si vsaj 150 GB diska

Stalker 2 je nemara resda ena najbolj impresivnih grafičnih iger, ki smo jih videli na letošnjem E3 festivalu, a vsaka stvar ima svoje pluse in minuse. V tem primeru bomo dobro grafično podobo odplačali s strojno opremo, saj je razvijalec GSC GameWorld nedavno na Steam strani predstavil minimalne in priporočene strojne zahteve, ki pa niso ravno nizke.

MINIMALNE ZAHTEVE:

OS: Windows 10
Procesor: AMD Ryzen 5 1600X / Intel Core i5-7600K
Pomnilnik: 8 GB RAM
Grafična kartica: AMD Radeon RX 580 8 GB / NVIDIA GeForce GTX 1060 6 GB
Disk: 150 GB prostora

PRIPOROČENE ZAHTEVE:

  • OS: Windows 10
  • Procesor: AMD Ryzen 7 3700X / Intel Core i7-9700K
  • Pomnilnik: 16 GB RAM
  • Grafična kartica: AMD Radeon RX 5700 XT 8 GB / NVIDIA GeForce RTX 2070 SUPER 8 GB / NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti 11 GB
  • Disk: 150 GB prostora

Kakor vidite bo Stalker 2 izjemno požrešen do prostora na vašem disku, saj boste morali rezervirati kar 150 GB hrambe. To ni problem, če boste igro poganjali preko navadnega trdega diska, a če imate SSD manjše velikosti in si boste želeli hitrega nalaganja stopenj, potem je morda prišel čas za nadgradnjo. Nova generacija iger prinaša s sabo večje zahteve po diskih, žal pa se razvijalcem ne ljubi delati na kakšni kompresiji, ki bi zahtevala manj prostora.

Na splošno minimalne zahteve niso tako krute, a pri ruskih razvijalcih je bolj ciljati na višje specifikacije. Nenazadnje se je originalni Stalker zatikal na takrat tudi najmočnejših sistemih in čeprav je od takrat preteklo veliko časa, se navade razvijalcev niso preveč spremenile. Še posebej kar se tiče hroščatosti.

Za igranje na najvišjih stopnjah podrobnosti pa boste potrebovali sodobno igričarsko postajo. Tu so problem grafične kartice, ki so trenutno še vedno redke in nadgradnja ni enostavna če ne želiš pri preprodajalcu pustiti gore denarja.

Seveda se znajo te zahteve še spremeniti. Stalker 2 bo tekel v pogonu Unreal Engine 4 in morda razvijalec do izida še naredi kaj na optimizaciji. Ta je še precej daleč stran, saj igro pričakujemo šele 28. aprila 2022.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime