EA naj bi naslednji mesec obudil eno od svojih spečih franšiz

Ko je konec sejma E3 je ponavadi čas za cel kup govoric glede iger, ki niso bile pokazane na predstavitvi. Ena zanimiva prihaja iz ust novinarja Jeffa Grubba, ki dela za spletno stran GamesBeat in je v industriji poznan kot človek, ki ima nekaj vez, a se je v preteklosti tudi že zmotil.

Grubb je v YouTube videu povedal, da naj bi EA-jev studio Motive delal na obuditvi ene od franšiz, ki že nekaj časa miruje in da bodo igralci zagotovo veseli najave, če ne bomo prej mrtvi. Ravno ta stavek je sprožil kar nekaj razburjenja, saj so oboževalci prepričani, da beseda “dead” namiguje na žalostno ugasnjeno franšizo Dead Space, ki je svoj zadnji del dobila leta 2013 in jo je takrat založnik EA zaradi slabe prodaje ugasnil, nekoliko kasneje pa je tudi zaprl vrata razvijalca Visceral.

Obuditev Dead Spaca ima smisel. EA bi šel lahko po poteh franšize Mass Effect, ki je nedavno dobila obnovo prvih treh iger in hkrati bi lahko priložnost izrabil za najavo povsem novega Dead Space dela.

Po drugi strani pa je lahko obujena franšiza povsem nekaj drugega. Razvijalec Motive je nazadnje izdal igro Star Wars: Squadrons in v preteklosti so pomagali tudi pri razvoju igre Battlefront 2. Morda se potem pripravlja obuditev kakšne Star Wars franšize? Je to morda Knights of te Old Republic 3 ali pa drži govorica, da novi KotOR dela nekdo izven EA-ja?

Izbire je veliko – od Burnouta, Mirror’s Edga pa vse do Sim Cityja. Morda bomo kaj več zvedeli na EA-jevem dogodku EA Play, ki se bo odvil 22. julija.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime