Je bil končno razkrit razvijalec nove igre Star Wars Knights of the Old Republic?

Govorice o novi Knights of the Old Republic igri krožijo že dolgo časa, v zadnjih tednih pa so dobile novo razsežnost. Na področju licenciranja izdelave iger se je namreč zgodila velika sprememba, saj je Disney ustanovil novo založniško vejo LucasFilm Games, založniku EA-ju pa je bila vzeta ekskluzivnost do izdelave Star Wars iger.

Zadnje govorice so nakazovale na presenetljivo dejstvo, da naj bi bila res v izdelavi nova Knights of the Old Republic igra, a da na njej naj ne bi delal Bioware ampak nek drug skrivnosti razvijalec. Na to je na spletnem forumu ResetEra namignil tudi dobro znani novinar Jason Schreier, ki je zapisal, da ta razvijalec ni ravno dobro znan.

Včeraj pa smo morda vendarle dobili ime skrivnostnega razvijalca in vsi dokazi kažejo na dejstvo, da je to razvijalec Asypr. Tega je pred kratkim kupil založnik Embracer, ta pa je v zadnjem letu pokupil cel kup studiev in založnikov. Med drugim si lastijo založnika THQ Nordica, prilastili pa so si celo Gearbox in to za ceno 1,3 milijarde dolarjev.

Včeraj so v svoji objavi zapisali, da si lastijo tudi razvijalca Aspyr in da ta dela na novem licenčnem naslovu s proračunom 70 milijonov dolarjev, kar bi bilo dovolj denarja, da se razvije povsem nov Kotor ali pa da se naredi vsaj predelava prvih dveh delov. Aspyr je tudi najemal bivše delavce Biowara, poleg tega pa je Asypr predelal obe Knights of the Old Republic igri za Android in iOS sisteme. Dodajte k temu še dejstvo, da na svoji strani iščejo nove delavce, ki bi pomagali pri izdelavi nove RPG igre in ni treba biti ravno detektiv, da vse skupaj povežeš v končni rezultat, ki pravi, da Aspyr dela na novi Knights of the Old Republic igri.

Govorico je dodatno potrdil tudi Jason Schreier, ki je zopet na ResetEri zapisal, da v prejšnji temi ni nihče uganil tega razvijalca in s tem namignil, da ta čenča dejansko nosi nekaj vode.

Seveda so zaenkrat vse samo govorice, a zdi se, da nas morda res končno doleti predelava ali pa vsaj uradno nadaljevanje Kotor franšize.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime