Microsoft bo danes ob 17.00 predstavil Windows 11

Microsoft je za danes pripravljal večje presenečenje na področju razvoju svojega operacijskega sistema. Žal je na splet ušla predčasna verzija novega operacijskega sistema Windows 11 in tako je bilo temu presenečenju vzeto nekaj vetra, a vseeno manjkajo bolj podrobne informacije, ki jih bo Microsoft zagotovo razkril danes ob 17.00.

Predčasno razkrita je že pokazala nekatere nove funkcije. V oči najbolj bode spremenjen start menu, ki se bo sedaj preselil na sredino in vse skupaj malce spominja na macOS operacijske sisteme. Roko na srce si je start menu res zaslužil nekaj spremembe – osebno ga skoraj ne uporabljam, razen ko moram preko njega skočiti do nastavitev ali pa nadzorne plošče.

Spremenjen bo tudi način postavljanja oken in tako si bomo lahko preko nekaj klikov ustvarili bolj delu prijazno okolje. Spremembe naj bi se zgodile tudi na področju Windows trgovine, ki je že dolgo nerodna za uporabo in čas je za eno pošteno predelavo.

Zagotovo pa nas čaka kar nekaj presenečenj. Zanimivo bo videti cenovno politiko novega operacijskega sistema. Nekako sumimo, da bo nadgradnja brezplačna za vse lastnike Windows 10 sistemov, saj se je Microsoft dolgo trudil, da bi vse uporabnike združil pod eno streho in zdaj te baze zagotovo ne želijo razdrobiti.

Kaj pa igričarstvo? Tu pričakujemo vsaj omembo prenovljene Xbox aplikacije. Microsoft že dolgo pridno združuje Xbox in PC trg iger in k temu bo zagotovo pripomogla tudi obnovljena Xbox aplikacija za računalnike. Prav tako je tule vidik oblačnega igranja xCloud, ki je nedavno dobil nadgradnjo na Blade strežnike, kar pomeni da boste preko interneta igre poganjali na Xbox Series X konzolah in ne več na Xbox One. Govorice tudi pravijo, da Microsoft razmišlja o prenosu tehnologije Auto HDR iz Xbox konzol tudi na PC-je, kar bi zagotovo popestrilo in obudilo nekatere starejše naslove.

Vse bo znano danes ob 17.00, prenos v živo pa boste lahko spremljali preko naslednje povezave ali pa preko zgornjega YouTube okna.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime