Modder leta delal na predelavi igre GoldenEye 007, samo zato, da jo je nato Ubisoft ukinil

O podvigu modderja z imenom Krollywood smo na naši strani že pisali. Ta YouTuber je leta svoje življenja oziroma nekje 1400 ur vložil v predelavo legendarnega naslova GoldenEye 007, ki smo ga lahko dolga leta nazaj preigravali samo na prastari konzoli Nintendo 64. Krollywood je za predelavo uporabil urejevalnik map za igro Far Cry 5, zavihal rokave in podrobno predelal praktično vsako stopnjo te igre v bolj moderno grafično preobleko. Njegovemu delu sta ušli samo dve bonusni stopnji in morda je nameraval predelati tudi te, a to se zdaj ne bo nikoli zgodilo.

Predelavo smo lahko namreč igrali samo tako, da smo jo prenesli iz Ubisoftovih strežnikov, tam pa je zdaj več ne boste našli. Založnik je namreč projekt umaknil iz svojih strežnikov, a tega niso naredili iz neke zlobe, ampak zaradi pritožbe iz strani MGM-ja, ki si lasti licenco Jamesa Bonda in s tem seveda tudi vse igričarske projekte, kjer v glavni vlogi nastopa agent 007.

Krollywood je zapisal, da ga je o ukinitvi projekta obvestil sam Ubisoft, ki ima pri tej odločitvi zavezane roke in pač mora upoštevati zahtevo imetnika licence. Modder je razvoj dogodkov označil za žalostnega, zapisal pa je še, da projekt ni bil izbrisan iz obličja Zemlje, saj še vedno drži datoteke, a zdaj ne ve, kaj naj z njimi. Sicer bi jih lahko naložil na splet, a MGM bi ga zagotovo hitro izsledil in temu bi nato lahko celo sledila še kakšna tožba.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime