Brezplačno nadgradnjo na Windows 11 bomo dobili šele enkrat v 2022

Microsoft je napovedal novo različico Oken, ki jih lahko pričakujemo enkrat decembra letos. Nadgradnja iz Windows 10 na Windows 11 bo za licenčne lastnike prejšnje različice operacijskega sistema povsem brezplačna, tako kot je bilo to v primeru nadgradnje iz prejšnjih sistemov na Windows 10.

A Microsoft je pri predstavitvi pozabil omeniti eno zelo pomembno informacijo. Windows 11 resda izide konec leta, a bo na voljo samo tistim, ki bodo operacijski kupili na novo ali pa ga bodo dobili nameščenega na nov prenosnik ali delovno postajo. Brezplačna nadgradnja iz Windows 10 na 11 pa bo prišla šele enkrat v prvi polovici 2022.

To je pomemben podatek in malce smešno je, da ga je Microsoft omenil samo na Twitterju kot odgovor enemu uporabniku. Nadgradnja bo prišla v obliki masivne posodobitve, ki jo bodo lahko Windows 10 uporabniki prenesli, ko bo ta postala omogočena na strežnikih.

Tako boste vsi zainteresirani, ki bi se radi brezplačno pozabavali v ekosistemu novega operacijskega sistema, morali še malce potrpeti. A morda bo vaše čakanje tudi poplačano. Splavitev frišnih Oken s sabo vedno tudi prinese zajeten seznam hroščev in nekompatibilnosti in Microsoft zna zgodnje uporabnike uporabiti za beta zajčke in ko bo uradna nadgradnja končno nared, bodo potrpežljivi nagrajeni z bolj celovito izkušnjo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime