Forza Horizon 5 v novem posnetku prikazala naravnost čudovite vremenske pojave

Serija dirkaških iger Forza Horizon že od samega začetka ne navdušuje samo s pestrim izborom avtomobilov ter dobrim občutkom dirkanja, ampak tudi s svojo grafično podobo, ki se z vsakim delom približuje realni sliki, ki jo vsak dan gledamo izza resničnega volana.

Peti del smo že gledali v prvem igralnem napovedniku in nova okolica Mehike je bila v njem naravnost čudovita. Razvijalec Playground Games je še nadgradil teksture, tokrat pa je v igranje vpeljal tudi ray tracing osvetljevanje. Žal bomo tega lahko gledali samo med ForzoVisto, ki je v bistvu način za zajemanje prelestnih slik, medtem ko raytracinga med samim igranjem ne bomo opazili.

A grafika bo kljub temu še vedno prelestna in razvijalec je v nedavnem prenosu v živo prikazal malce bolj podrobno prikazal vremenske pojave, ki bodo v petem delu bolj izraziti kot pa v predhodniku. Tokrat nas ne čaka samo dež, ampak tudi peščene nevihte, dinamično vreme pa bo vsebovalo počasi stopnjujoče prehode. Nevihto bomo lahko opazili na obzorju najprej kot temne oblake in če se nam bo zahotelo, se bomo proti njej tudi zapeljali. Dež ne bo usekal naenkrat, ampak bomo najprej dobili nekaj vetra in nato počasi naraščajoče dežne kaplje, dokler se nad nami ne razvije prava nevihta. Če jim uspe vpeljati realistično pretakanje dežnih kapelj po vetrobranskem steklu kot v igri Driveclub, so zmagali na celi črti.

Forza Horizon 5 izide 9. novembra, Playground Games pa je za PC že najavil minimalne sistemske zahteve, ki si jih lahko preberete spodaj.

MINIMALNE SISTEMSKE ZAHTEVE

  • OS: Windows 10
  • Procesor: Intel i3-4170 3.7Ghz ali Intel i5 750 2.67Ghz
  • Pomnilnik: 8 GB RAM-a
  • Grafična kartica: Nvidia 650TI ali AMD R7 250x
  • Disk: 80 GB prostora

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime