Sony kupil razvijalca Housemarque in Bluepoint Games

Stroški razvoja AAA iger so danes prerasli že vse meje in igričarska industrija je postala že tako draga, da v njej lahko preživijo samo najmočnejši. To se pozna predvsem na področju neodvisnih razvijalcev, ki jih je v AAA vodah vsak dan manj. Ti talentirani studii so začeli romati v roke večjih založnikov, saj je drugače dovolj že ena neuspela igra in že lahko razvijalec začne počasi zapirati vrata.

Microsoft je jasno nakazal, da pred prevzemi niso varni tudi večji založniki tipa Bethesda in z enim nakupom je pod svojo streho spravil cel kup igričarskih licenc. S potezo je tudi pošteno požugal Sonyju, svojemu največjem nasprotniku na področju konzolnih vojn in Japonec se je včeraj odzval s svojo nakupovalno mrzlico.

Sony je tako uradno opravil nakup studia Housemarque, ki je s svojo zadnjo igro Returnal za PlayStation 5 pokazal, da ima njihova ekipa neizmeren talent. To je zapisal tudi šef PlayStation Studiosa Hermen Hulst, ki je na uradnem blogu o Housemarque imel same hvalevredne besede. Studio je zaživel že leta 1996 in je bil znan predvsem po svojih arkadnih igrah. Leta 2007 so za konzolo PlayStation 3 spočeli Super Stardust HD, to pa je dalo povod za dolgoletno sodelovanje s Sonyjem. Housemarque pravi, da jih bo prevzem iz strani Sonyja omogočal delo na še večjih projektih, kjer se jim ne bo treba več toliko obremenjevati glede financ, to pa bo tudi omogočalo še večji razvoj kreativnosti.

Zdi pa se, da Sony ni tu zaključil z nakupi. Twitter račun PlayStation Japan je očitno po nesreči predčasno razkril nakup razvijalca Bluepoint Games. Twitter objava je bila hitro umaknjena, a seveda so jo uporabniki hitro slikali in kakor lahko vidimo je objava praktično enaka kot pri nakupu Housemarque, le da so zadaj zamenjali sličico iz Returnala na Demon’s Souls in da vidimo v ospredju drug logotip. Bluepoint Games je razvijalec, ki je znan po svojih čudovitih predelavah za PlayStation sisteme in njihov zadnji projekt Demon’s Souls je bil spočet ekskluzivno za PlayStation 5.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime