Razvijalec igre The Medium podpisal pogodbo s Konamijem – pomeni to oživitev Silent Hilla?

Zadnje čase nekam veliko pišemo o seriji Silent Hills, ki je sicer mrtva že vrsto let, saj založnik Konami ne posveča več toliko pozornosti videoigram. Pri mlinu vseh govoric je imel največ besede razvijalec Blue Box Studios, ki je najprej začel namigovati, da je njihov projekt Abandoned v bistvu nova igra iz Silent Hill franšize, a to je bilo očitno samo prenapihovanje nekega indie projekta.

Vendar pa govorice o oživitvi še kar ne pojenjajo, saj se je že prej namigovalo, da bo novi del serije spočel razvijalec Bloober Team, ki je zaslovel z dvojcem iger Layers of Fear, njihov zadnji projekt The Medium pa je bil zgolj povprečen.

Da bo iz tega nekaj res je potrdil včeraj sam Bloober Team, ki je ponosno objavil novico o strateškem partnerstvu z založnikom Konamijem. Najava ni šla tako daleč, da bi dejansko potrdila delo na novem Silent Hill projektu, a ni ti treba biti Columbo, da sam prideš do takšnega zaključka. Navsezadnje Konami pod prstom nima nekega raznolikega kataloga grozljivk in Bloober Teamova zadnja igra The Medium je vsekakor spominjala na Silent Hill, ji je pa manjkalo globine.

Spletna stran VGC pa poroča, da naj bi bila v razvoju kar dva Silent Hill projekta. Eden od njih naj bi bil manjši in ravno na tem naj bi delal Bloober Team, medtem ko naj bi na drugi delal priznan japonski studio, ta projekt pa naj bi bil nekoliko drugačen od prejšnjih Silent Hill iger.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime