ELEX 2 dobil prvi igralni napovednik

Glejte, sem velik oboževalec razvijalca Piranha Bytes, saj je ta nemški založnik zaslužen za igre Gothic, ki jih preprosto obožujem. A tudi največji oboževalci tega studia se zavedamo, da Nemci poskušajo že zadnjih 20 let ujeti tisto magijo Gothic iger, a jim to nikakor ne uspe.

Vedno pridejo blizu, a potem zaradi neznanega razloga zgrešijo tarčo. Tako je bilo v primeru njihove serije Risen, ki je s prvim delom pokazala res veliko potenciala, a sta nato naslednika zavila v neke čudne piratske vode in igralne mehanike, ki preprosto niso bile zabavne. Piranha Bytes je nato poskušala ujeti magijo s svojo zadnjo igro ELEX, ki je bila spodobna, a ji je manjkalo dodelave.

Štiri leta kasneje je med nas prišla najava naslednika ELEX 2 in včeraj so nemške igričarske strani končno lahko prikazale svoje prve predoglede v igralni obliki in kaj naj rečemo: tole je definitivno ELEX.

Igralcem originala bo takoj jasno, da Piranha Bytes zadeve ni preveč spreminjal. Grafično je zadeva ostala praktično enaka in poznavalci originala boste prepoznali tudi nekatere zvoke iz prvenca, identična pa je ostala tudi glasbena spremljava. Bojevanje je zopet videti nerodno: sovražniki na naše udarce ne reagirajo pretirano in spet je prisotno tisto bizarno drsanje po bojišču.

Vseeno neke spremembe so. Novo je denimo zračno bojevanje, saj se bo naš junak Jax zdaj z raketnim nahrbtnikom dvignil daleč med oblake in tam tudi napadal leteče stvore. Prav tako bomo lahko na leteči način hitro prečkali ogromne razdalje, a to prevažanje se nam bo odklenilo proti koncu, ko si bomo lahko privoščili surovine za popolno nadgradnjo raketnega nahrbtnika, tako da nas čaka tudi veliko sprehajanja po tleh.

Tokrat naj bi bil večji poudarek na naših odločitvah, saj bomo lahko zlobnež ali dobričina in to bo pomembno vplivalo na razvoj dogodkov ter romanc. Jax bo tokrat bolj prijateljski s pripadnicami nasprotnega spola, v igri pa nas bo spremljal tudi naš pomladek Dex.

Spletna stran Wccftech je z razvijalcem spočela obsežnejši intervju, tako da lahko tam najdete nekaj dodatnih informacij, izid pa zaenkrat ostaja neznanka, a založnik THQ Nordic upa, da bo ELEX 2 izšel še enkrat letos.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime