Slovenska igra Elroy And The Aliens po sedmih letih razvoja dobila prvi napovednik

Žanr “Point & Click” avantur je bil v devetdesetih na vrhuncu svoje slave in takrat smo dobili tudi nekaj najbolj legendarnih naslovov za katerimi je v večini stal razvijalec LucasArts. Od tistih dni je preteklo veliko vode in avanture tipa Day of the Tentacle in Monkey Island so praktično izumrle. V nekoliko prečiščeni in poenostavljeni obliki jih je poskušal oživeti Telltale Games, a je nato pretiraval z najemanjem licenc ter na koncu poplavil lastno ustvarjen trg.

Slovenski studio Motiviti bo poskušal oživeti devetdeseta preko svojega prihajajočega naslova Elroy And The Aliens. Gre za pravo trdojederno pustolovščino, kjer se bomo sprehajali med različnimi lokacijami, se veliko pogovarjali ter s pomočjo naokoli nametanega predmetovja poskušali rešiti marsikakšno zagonetko. V glavni vlogi bo nastopal rdečelasni Elroy, ki bo iskal svojega očeta. Ta je izginil 18 let nazaj v nepojasnjenih okoliščinah in Elroy se odloči enkrat za vselej priti tej skrivnosti do dna. Na avanturi se mu bo pridružila novinarka Peggie, ki je v prostem času tudi velika navdušenka nad zgodovino. Par se poda v epsko avanturo, ki ju bo popeljal tudi med zvezde in srečanje nezemljanov bo tekom igranja postalo nekaj vsakdanjega.

To zna biti prava poslastica za vse retro privržence, saj slastno ne izgleda samo igranje ampak grafični slog. Motiviti je v svojem prvem napovedniku pokazal čudovite ročno izrisane scene in like, ki jih je med gibanjem veselje opazovati. Elroy And The Aliens bo očitno vseboval tudi dobro dozo humorja ter trenirane zvočne igralce. Igra bo vsebovala 60 različnih lokacij, 2 unikatna planeta in kar 60 likov, ki nam bodo popestrili raziskovanje preko zanimivih dialogov.

Motiviti si je za ustvarjanje te avanture vzel dolgih 7 let in zdaj se očitno razvoj približuje h koncu. Datuma izida žal še nimamo, si pa lahko igro sedaj na Steamu dodate na vaš seznam želja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime