Bill Cosby dela na dokumentarcu o svojem sojenju, namerava se tudi vrniti k stand-upu

Nekaj dni nazaj je bil svet šokiran, saj je ameriško sodišče čez noč objavilo presenetljivo razveljavitev obsodbe znanega komika Billa Cosbyja, ki je bil obsojen drogiranja in nadlegovanja bivše košarkašice z imenom Andrea Constand. Cosby je bil obsojen na 10 let zapora, kar je pri njegovi starosti pomenilo praktično obsodbo na smrt, a je bil zaradi napake v postopku izpuščen po samo dveh letih zapora.

Cosby je zdaj star 83 let, a se še ne namerava upokojiti. Ravno nasprotno, združil se je s producentko Michelle Major in v izdelavi je dokumentarec, ki bo v petih delih poskušal orisati sojenje in vse krivice, ki so se med njim naredile Cosbyju. Dokumentarec naj bi bil praktično že končan, manjka samo še Cosbyjev intervju, ki naj bi bil narejen v sledečih tednih in zadeva bo pripravljena za ogled, ni pa še znano na kateri pretočni platformi. Stavimo, da ponudb, in to bogatih, ne bo manjkalo.

Cosby je tudi izjavil, da se namerava vrniti na oder v obliki stand-up komedije. Prav tako namerava spisati knjigo, saj namerava na ta način pomagati vsem tistim, ki so se po krivici znašli na zatožni klopi. Spletna stran New York Post poroča, da želi Cosby svoj primer prikazati kot nekakšen del gibanja Black Lives Matter. V svojo zgodbo želi vpoklicati temnopolte novinarje in pisce, saj bo samo tako dokončno razkrita prava resnica.

Cosbyja je seksualnega zlorabljanja obtožilo okoli 60 žensk, zato njegovim besedam seveda ne verjamejo vsi. A vseeno ima svoje podpornike. Tople besede mu je namenila Phylicia Rashad, ki je bila njegova soigralka v seriji The Bill Cosby Show in na Twitterju je ob razrešitvi obsodbe zapisala, da je bila končno popravljena velika krivica. Seveda je na njo zgrmel plaz kritik in svoje besede je hitro izbrisala in se za njih opravičila.

Manj prijazna je bila igralka Janet Hubert, ki jo poznamo predvsem kot teto Vivian iz serije Princ iz Bel-Aira. Janet je bila ostra do besed podpore, saj naj bi vsi takrat vedeli kaj je Bill počel, a nihče se ni upal nič povedati. Nato je še izjavila, da osebno pozna še 5 žensk, ki se niso upale stopiti naprej in res je vprašanje kakšna je resnična končna številka Cosbyjevih domnevnih zlorab.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime