Originalno zapakirana The Legend of Zelda kartuša se trenutno trži za več kot 100.000 $

Zbiratelji so čudna bitja in za svoje izdelke so zapravljeni zapraviti tudi cela bogastva. Zbirateljstvo se je preselilo tudi v igričarsko industrijo in te dni so najbolj popularne originalno zapakirane Nintendove kartuše, ki na raznih dražbah dosegajo nepredstavljive cene.

Zbiratelji se najraje podijo za Super Mariom, ki je njega ni izšel na konzoli Nintendo Entertainment System. Aprila letos je ravno redka kopija te igre bila prodana za rekordni znesek 660.000 dolarjev, trenutno pa poteka še ena licitacija, le da tokrat v glavni vlogi nastopa igra The Legend of Zelda.

zelda

Na spletni strani Heritage Auctions je nekdo v ponudbo postavil zapečateno kopijo igre The Legend of Zelda – Wata 9.0 A in trenutno je nekdo zanjo ponudil 110.000 ameriških zelencev. Gre za izjemno redko kopijo igre z oznako NES R, saj jo je Nintendo proizvajal samo nekaj mesecev leta 1987, nato pa jo je nadomestila varianta REV-A.

Na strani dražbe je zapisano, da je ta kopija igre pravi sveti gral za igralce, saj je to verjetno najbolj zgodnja kopija igre The Legend of Zelda v zgodovini in dvomijo, da bo kdaj v ponudbo prišla še bolj kakovostna in zgodnja različica igre. A ta naj bi obstajala, saj naj bi Nintendo leta 1987 v trgovinah prodajal različico NES TM, trenutno pa naj bi na svetu obstajala samo ena zapečatena kopija te različice igre in ne ve se, če bo ta sploh kdaj prešla v prodajo.

Dražbe bo konec čez tri dni in zagotovo bo cena še poskočila, a nekako dvomimo, da bo prerasla ceno Maria iz aprila.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime