Nintendo uradno predstavil novo verzijo konzole Switch, ki pa je igralce razočarala

O nadgradnji konzole Nintedno Switch so dolgo krožile govorice in japonsko podjetje je včeraj te tudi uradno potrdilo z nenadnim razkritjem nadgrajene različice, ki pa je igralce precej razočarala. Čenče so namreč pravile, da bo nadgradnja prišla v obliki konzole Switch Pro, ki bo v sebi vsebovala večji zaslon in močnejše strojne mišice, ki bi znale na televizor izpljuniti ločljivost 4K.

Žal pa novi Switch teh obljub ne bo izpolnil. Najbolj pomembna lastnost nove verzije je kvalitetnejši OLED zaslon, ki je zmožen prikazovanja bolj živih barv in bo v velikost meril 7 palcev, medtem ko trenutna verzija ponuja 6,2 palca. Vse ostalo ostaja večidel nespremenjeno, tako da bo prikazana ločljivost še vedno v prenosnem načinu merila zgolj 1280×720 in na televizorju 1920×1080.

Spremembe so se zgodile tudi drugje, a malce smešno je, kako nekatere pritikline, ki bi morale biti že samoumevne, Nintendo hvali v svojem napovedniku. Stvari kot sta denimo vhod za internetni kabel in samostojno stojalo res nista kaj posebnega, a Nintendo je pač nekaj moral vriniti v video.

Switch bi si res zaslužil nekaj strojne prenove, saj je konzola navsezadnje že stara 5 let in razvijalci imajo že nekaj težav z optimizacijo iger za šibko strojno drobovje. Poleg tega je že dolga prisotna težava s kontrolnimi ploščki Joy-Con, ki se radi kvarijo, prav bi prišla pa tudi kakšna nadgrajena baterija.

A Nintendo vztraja pri svojem in sporočili so, da nova različica konzole v strojnem smislu ostaja do pičice enaka. Switch se resda še vedno dobro prodaja, a to ne bo trajalo večno in res upamo, da se ne ponovi Nintendova zgodovina, ko je huronsko uspešno konzolo Wii nadomestil WiiU.

Novi Switch bo nas prispel 8. oktobra, skupaj z igro Metroid Dread, Nintendo pa bo zanj zahteval dokaj dragih 350 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime