Konami zaradi obtožb glede rasizma prekinil sodelovanje s francoskim nogometašem Antoinom Griezmannom

V zadnjih dneh se je po spletu hitro razširil Snapchat posnetek, ki skoraj zagotovo originalno ni bil namenjen za širšo javnost. Izvira iz leta 2019, ko je nogometni klub Barcelona pohajkoval po Japonski, v njem pa v dveh neslavnih vlogah nastopata nogometaša Antoine Griezmann in Ousmane Dembele.

V posnetku lahko vidimo oba nogometaša, ko ležerno poležavata v hotelski sobi, medtem ko ekipa tehnikov poskuša povezati konzolo in televizijo, saj si je Antoine zaželel nekaj igranja PES-a. Dembele začne nato zasmehovati Griezmanna in ga vpraša, če se je res splačalo v sobi gledati vse te grde ljudi samo zato, ker bi on rad igral PES. Nato se začne norčevati tudi iz njihovega jezika, Griezmann pa se ves čas smeje.

Oba igralca sta bila seveda takoj deležna plaza kritik, zadeva pa je prišla tudi na uho sponzorjev kluba Barcelone. Japonsko podjetje Rakuten, ki je tudi največji pokrovitelj Barcelone, je že zahteval pojasnilo iz strani katalonskega kluba, oglasil pa se je tudi založnik iger Konami. Ta ima namreč z Griezmannom podpisano pogodbo, saj je slednji ambasador iger Yu-Gi-Oh. No, bivši ambasador, saj je založnik zaradi tega obnašanja z igralcem prekinil pogodbo, prav tako pa od Barcelone zahtevajo uradno besedo glede obnašanja njenih varovancev.

Vsemu temu je seveda sledil kup praznih opravičil. Griezmann se je na Twitterju opravičil, a krivde ne želi priznati, saj naj bi se od vedno zavzemal proti diskriminaciji in da ga posnetek želi obarvati v slabi luči. Dembele se je opravičil preko Instagram zgodbe in znotraj sporočila navedel, da s svojimi besedami na ciljal nobene skupnosti in da tak jezik uporablja samo zasebno, s svojimi prijatelji. Kot da naj bi to opravičilo njegovo obnašanje.

Tudi Barcelona se je opravičila in priznala, da sta oba nogometaša pokazala premalo spoštovanja do drugih in da bodo še naprej delali na izobraževanju glede diskriminacije.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime