FIFA 22 bo na PC-ju zopet zaostajala za eno generacijo

Včeraj smo dobili prvi napovednik za tradicionalno novo izdaje nogometne serije FIFA in čeprav video ni ravno pokazal bogatih igralnih izsekov smo vsaj dobili vpogled v zanimivo tehnologijo HyperMotion, ki naj bi nogometašem prinesla bolj realistične animacije.

Žal pa se je EA zopet odločil slediti lanski formuli, tako da tudi letošnja FIFA 22 na PC-ju ne bo enaka tistim na konzolah PlayStation 5 in Xbox Series X, ampak bo enaka prejšnji generaciji konzol. To za računalničarje pomeni slabšo grafično podobo, poslovite pa se lahko tudi od prej prikazane HyperMotion tehnologije.

EA se je lani odločil za takšno potezo na podlagi njihovih raziskav, saj naj bi preveč njihove obstoječe igralne baze imelo prešibke strojne komponente, da bi lahko zadovoljivo poganjali novo generacijo igre. S tem bi zadaj v prahu pustili preveč igralcev, kar bi za založnika seveda pomenilo tudi manj profita. Vendar pa je zanimivo, da bo FIFA 22 tudi letos na PC-ju ostala zastarana. EA tokrat za svojo odločitev ni podal razloga, a sumimo, da je enak lanskemu.

Založnik je za letos spremenil tudi cenovne nalepke. Na PC-ju boste čez prišli najceneje, saj se tam igra prodaja za standardnih 60 €. PlayStation 4 in Xbox One verziji staneta 70 €, medtem ko različica za nove konzole zase zahteva 80 €. EA je lani ponujal brezplačno nadgradnjo za vse tiste, ki ste si igro kupili na PlayStation 4 in Xbox One, a ste nato želeli presedlati na različico za PlayStation 5 in Xbox Series X. Temu letos ni več tako, saj takšno nadgradnjo lahko naredite samo ob nabavi Ultimate Edition različice igre, ki pa stane kar 100 €.

FIFA 22 izide za vse sisteme 1. oktobra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime