Company of Heroes 3 uradno najavljen, demo na voljo že zdaj

Realnočasovnih strategij praktično ni več, a morda se nam približuje manjši preporod žanra. Tu bo pomembno vlogo igral razvijalec Relic Entertainment, ki trenutno za Microsoft kuje Age of Empires 4, včeraj pa so najavili tudi tretji del serije Company of Heroes 3.

Prvi del te franšize smo dobili leta 2006, nadaljevanje pa je izšlo leta kasneje v 2013. Oba naslova sta kritike očarala – še posebej je tu izstopal prvi del, saj smo dobili strategijo, ki je malce spremenila utrujajoči recept nabiranja surovin in grajenja baz, zraven pa je vpeljal še fantastično grafično podobo z vernimi animacijami.

Tretji del nas zopet vrača v obdobje 2. svetovne vojne, le da se bomo tokrat bojevali v Italiji in severni Afriki. Igra bo vsebovala večigralski način, ki bo omogočal zastopanje držav Nemčije, Anglije in ZDA, seveda pa bomo imeli tudi enoigralsko kampanjo, a tam bomo lahko prevzeli samo vlogo zavezniških sil.

Company of Heroes 3 bo nekoliko spremenil recept igranja in si bo nekaj idej sposodil iz priznane serije Total War. Tako bomo pred sabo imeli ogromno mapo, ki bo vsebovala polno različnih objektivov in nalog, naše vojskovanje pa bomo izvajali potezno. Strategija na mapi bo pomembno vplivala na dejanske bitke, ki bodo spet realnočasovne, le da bomo tokrat lahko kadarkoli ustavili čas in premeteno načrtovali zaporedje potez, ki jih bodo naše enote ob ponovnem zagonu časa izvršile eno za drugo. V večigralstvu ustavljanje časa ne bo mogoče, kar je nekako tudi logično.

Razvijalec ni pozabil tudi na spektakel. Že prejšnji del so navduševali s svojo uničujočo okolico, trojka pa gre v tem pogledu še bolj naprej in zdaj lahko uničite tudi najmanjši stebriček in iz tankov odpihnete določene dele. Mapa bo med vsem tem bombardiranjem na koncu povsem drugačna kot na začetku. Grafična podoba in animacije so sicer še malce nedopolnjene, a igralni posnetek je bil vzet iz pred-alfa različice, tako da bo to do izida zagotovo še izpopolnjeno.

Kdaj se bo ta zgodil še ni znano, a na igranje vam ni treba čakati. Na Steamu si lahko že ta hip prenesete zgodnji demo, ki ga lahko igrate vse do 3. avgusta, tam pa je trenutno tudi znižan celoten katalog Company of Heroes iger in dodatkov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime