NBA 2K22 bo imel na naslovnici Luko Dončića – PC verzija bo zopet zaostajala za eno generacijo

Založnik 2K je včeraj ponosno najavil igro NBA 2K22 in s tem šokiral igričarsko publiko. To je seveda šala, saj založnik 2K tradicionalno vsako leto izda novo verzijo svoje simulacije košarke, ki trenutno nima konkurence. In čeprav serija iger NBA 2K vsako leto tone v večje brezno mikrotransakcij, te igre še zmeraj vsakoletno zasedajo vrhove prodajnih lestvic.

Tudi NBA 2K22 recepta verjetno ne bo spreminjal, bomo pa letos vsaj Slovenci ponosno kupovali fizične kopije igre. Naslovnico teh bo namreč krasil naš šampion Luka Dončić, ki se bo tako tudi prvič pojavil na naslovnici kakšne igre. 2K je najavo igre pospremil tudi s kratkim napovednikom, dobili pa smo tudi nekaj posnetkov iz ozadja, kjer se je Luka pri zajemanju animacij očitno kar precej zabaval.

NBA 2K22 bo sicer imel več naslovnic. Luka bo zarisan na sprednji strani standardne in Cross-Gen Digital Bundle kopij igre, na voljo pa bo tudi posebna verzija 75th Anniversary Edition, ki bo na naslovnici gostila Kareema Abdul-Jabbarja, Dirka Nowitzkija in Kevina Duranta, saj vsak od njih prihaja iz različnih obdobij NBA lige.

nba 2k22

Razkrite so bile tudi cene. Za standardno PC verzijo boste odšteli 60 €, 75th Anniversary Edition pa stane kar 100 €. Na konzolah je slika drugačna, saj se igra razdeli na starejše in novejše konzole, tako da je treba zapisati manjšo razpredelnico:

  • NBA 2K22 Standard Edition za PlayStation 4 69,99 €
  • NBA 2K22 Standard Edition za PlayStation 5 74,99 €
  • NBA 75th Anniversary Edition za PlayStation 5 99,99 €
  • Cross-Gen Digital Bundle 84,99 €

Zgoraj omenjene cene veljajo za PlayStation trgovino, kjer je igra tudi na voljo za prednaročilo.

Slaba novica prihaja tudi za PC igralce, saj bodo ti ponovno dobili starejšo različico igre, ki je enaka tisti, ki jo bomo dobili za konzole PlayStation 4 in Xbox One. To pomeni občutno slabšo grafično podobo, 2K pa svojo odločitev zagovarja s tem, da so za razvoj naslednjegeneracijske različice igre moči raje usmerili v optimizacijo za PlayStation 5 in Xbox Series X konzoli, kar je podoben izgovor kot pri EA-ju in njihovi igri FIFA 22.

NBA 2K22 izide 10. septembra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime