Odlični pustolovščini Syberia 1 in 2 sta trenutno brezplačni na GOG-u

Časi klasičnih pustolovščin so daleč za nami in zdi se, da danes v ta žanr ne želi nobeden od večjih založnikov niti pokukati, kaj šele da bi odobril proračun za razvoj naslova. Upanje tako tli v indie igralcih in eden izmed njih prihaja tudi iz Slovenije, ki trenutno razvija barvasto avanturo Elroy And The Aliens.

“Point and click” pustolovščine so bile najbolj popularne v devedesetih, v začetku tisočletja pa je žanr malce obnovil francoski razvijalec Microids. Takrat smo namreč v razmeroma kratkem času dobili dve kvalitetni avanturi Syberia 1 in 2, v katerih je glavno vlogo igrala Kate Walker. Punca je sicer živela v New Yorku, a se je po spletu naključij vrnila v alpske doline, saj jo je tam čakala zapuščina v obliki čudne tovarne, polne mehanskih bitij. Kate nato odkrije, da so se ti mehanski stvori preselili tudi v celo vasico in tako nas čaka zanimiva pot odkritij, razreševanja unikatnih ugank in spremljanje simpatične štorije.

Obe Syberia igri nosita unikatno oblikovano okolico, ki jo je zarisal belgijski risar stripov Benoît Sokal. Ta je žal v začetku leta 2021 umrl, a njegova ljubezen do Syberie ni nikoli ugasnila. Roko je imel tudi pri, sicer slabo sprejetem, tretjem delu, razvijalec Microids pa trenutno dela na razvoju nove igre Syberia: The World Before.

Digitalna trgovina GOG zdaj podeljuje brezplačne kopije obeh Syberia iger, ki jih lahko aktivirate na sledeči povezavi in nato obdržite za vedno. Darili sta del obsežne razprodaje, ki je osredotočena na francoske razvijalce, tako da lahko v trgovini ta hip najdete tudi nekaj zanimivih popustov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime