Netflix predstavil Q-Force – prvo risana serija z gejevskimi junaki

Enakopravnost glede zastopanja spolne usmerjenosti v igrah, filmih in serijah je lepa reč, še posebej če je obravnavanje te teme narejeno s spoštovanjem in subtilnostjo. Lep primer tega je komična serija Schitt’s Creek, ki med med drugim vsebuje biseksualnega lika Davida, a se celotno dogajanje ne vrti okoli njegove seksualnosti, ampak je samo le del zgodbe, ki je lepo vpet v splošno dogajanje.

Netflix pa se svojo novo risano serijo Q-force požvižga na vse to in vse se vrti samo okoli dejstva, da je tole izdelek, ki ima v sebi gejevske heroje.

Zgodba se vrti okoli agenta Steva Maryweatherja, ki je bil včasih glavni junak agencije American Intelligence Agency, a potem, ko je javno razkril da je gej, ga je agencija poslala v zahodni Hollywood, kjer naj bi izginil iz javnosti. A Steve se ni vdal in začel je graditi svojo lastno posadko herojev. Med njimi najdemo hekerko Stat, mehaničarko Deb in mojstra preoblek Twinka. Agencija novonastalo skupino odbori za skrivne misije, a jim naloži tudi dodatno nalogo: v svojo ekipo morajo sprejeti heteroseksualnega agenta Bucka.

Q-Force je hitro postal predmet internetnega norčevanja, uradni napovednik pa je prejel samo 7K všečkov in kar 89K prstov navzdol. Gledalci se pritožujejo, da Netflix s tem ne pomaga nikomur, ampak v bistvu samo izkorišča LGBTQ v namene dobička.

Q-Force prihaja na Netflix 2. septembra, opomnik za gledanje pa si lahko nastavite tukaj.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime