Heker aretiran zaradi prodajanja Zelda: Breath of the Wild shranjenih položajev

Goljufanje v igrah je velik problem večigralskih iger in založniki ter razvijalci se vsak dan borijo proti porednim hekerjem, ki so za svoje rešitve začeli zaračunavati celo naročnino. Goljufivi igralci s svojimi lumparijami grenijo dan vsem poštenjakom, enostavne rešitve problema pa še zaenkrat nimamo.

Goljufanje je prisotno tudi pri enoigralskih igrah, a tam takšno igranje načeloma ne škoduje nikomur. Če si pač želi kdo malce olajšati napredovanje skozi igro ali pa si samo malce popestriti igranje je to navsezadnje njegova stvar in tudi pravica, saj je za igro odštel dinarje. Problem nastane, ko želiš te svoje goljufije prodajati drugim in od tega celo zaslužiti.

Na spletu je zadnje dni zaslovela novica, ki se tiče 27-letnega možakarja z imenom Ichimin Sho. Ta je na eni od japonskih straneh ponudil oglas, ki za majhen denar igralcu dostavi ultimativen shranjen položaj za igro Zelda: Breath of the Wild. Sho je za dobrih 30 € ponujal shranjene položaje, ki so vsebovali želje stranke. Tako si je denimo kdo lahko zaželel boljše statistike glavnega heroja Linka ali pa dobiti večjo možnost za odkritje naprednih oklepov in orožij.

Japonska policija je ponosna predstavila dokaze, kot da so ravnokar zasegli tono kokaina.

Shojev oglas je pritegnil dve stranki, a hkrati so nanj postali pozorni policisti. Ta ga je nato aretirala, Sho pa je priznal svojo krivdo. Priznal je še, da takšne modificirane shranjene položaje prodaja že od decembra 2019, v tem času pa je zaslužil nekaj več kot 76.000 €.

Zanimivo je, da to ni edini takšen primer. Februarja letos je bil zaradi podobnega primera aretiran 23-letni Japonec, ki je preko prodajanja modificirani shranjenih položajev igre Pokemon: Sword and Shield zaslužil okoli 10.000 $.

Oba hekerja sta s svojimi dejanji kršila nov zakon z imenom Unfair Competition Prevention Act in je del nove direktive Japonske, ki želi preprečiti hekerjem zaslužek od njihovega dela.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime