Zanimiva raziskovalna igra Outer Wilds dobiva septembra dodatek Echoes of the Eye

Igra Outer Wilds je imela ob izidu to nesrečo, da je na svet privekala ob skorajda istem času kot The Outer Worlds. Igralci so naslova velikokrat med sabo zamešali, a zadevi sta si bili slični samo v imenu, saj je bilo igranje povsem drugačno.

Outer Wilds nas namreč postavi v vlogo vesoljskega raziskovalca, ki se znajde sredi galaksije, ki pa ji grozi velika nevarnosti. Sonce v osrčju sistema je namreč tik pred tem da postane supernova in tako izbriše vse planete in živeče prebivalce. Tej nevarnosti ne moremo pobegniti niti mi, a k sreči se je naš junak ujel v časovno zanko, ki nas ob vsaki smrti galaksije vrne na začetno točko. Igranje je tako sestavljeno iz raziskovanja tujih planetov, iskanja sledi in reševanja ugank, medtem ko nam neprestano nad glavo visi odštevalnik, ki nas nato vrne na začetno točko.

Outer Wilds je skozi čas nabral pravi kultni status in na spletu boste našli ogromno pozitivnih kritik. Razvijalec Mobius Digital se dve leti po izidu originala pripravlja na splavitev prve razširitve Echoes of the Eye, ki pa bo tudi edina. Dobili smo minuto dolg napovednik, ki pa ni preveč zgovoren. Igralci bomo morali v galaksiji raziskati novo anomalijo, ki v sebi skriva kopico skrivnosti. Tako kot prej se bo igralec moral zanašati na svojo intuicijo ter izkoristiti vse sledi preden bo lahko prišel do končnega odgovora.

Outer Wilds: Echoes of the Eye prihaja na Steam in vse konzole 28. septembra. Igro ste v preteklosti lahko dobili brezplačno na Epic Games trgovini, če pa ste takrat ponudbo zamudili, lahko izkoristite trenutni popust na Steamu, Epic Gamesu in tudi PlayStationu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime