Starejši Kindle bralniki bodo decembra začeli zgubljati povezljivost z internetom

E-bralniki so zanimiva tehnološka igračka, ki za razliko od PC strojne opreme in telefonov ne potrebuje neprestanih nadgradenj na novejše modele. V bistvu je že dovolj, da ima bralnik ozadno osvetlitev in da je zaslon cel pa si že preskrbljen za vrsto let.

A razvoj vseeno gre naprej in tudi bralnik lahko zaradi svoje starosti izgubijo nekaj funkcionalnosti. Tega se je začel zavedati tudi Amazon, ki že vrsto let izdaja e-bralnike Kindle, zdaj pa bodo nekateri starejši modeli začeli izgubljati povezljivost z internetom.

Trenutno te težave veljajo samo za ZDA, saj so tam nekateri ponudniki telekomunikacijskih storitev začeli opuščati tehnologiji 2G in 3G ter bodo v celoti preklopile na 4G. Žal pa nekateri Kindli ne podpirajo povezovanja s 4G, kar pomeni, da jih preko mobilnih podatkov ne bo mogoče povezati na splet. Takšno povezljivost bodo izgubili bralniki Kindle Keyboard (3. generacija), Kindle Touch (4. generacija), Kindle Paperwhite (4., 5., 6., in 7. generacija), Kindle Voyage (7. generacija) in Kindle Oasis (8. generacija). K sreči ni vse izgubljeno, saj te naprave še vedno podpirajo Wi-Fi povezljivost, tako da se boste preko tega protokola še vedno lahko povezali na splet in uživali v vsebini.

Bolj problematični so tisti najstarejši modeli, kot sta Kindle (1. in 2. generacija) in Kindle DX (2. generacija). Te naprave se namreč zanašajo samo na povezljivost preko 2G in 3G in ne vsebujejo Wi-Fi podpore. Pri teh napravah priklop na internet preprosto ne bo več mogoč, tako da vam ne bo ostalo drugega, kot pa da bralnik preko micro USB kabla priključite na računalnik in preko kabla prenesete knjige na napravo.

Te spremembe se bodo v ZDA začele dogajati že letos decembra, ni pa še znano, kdaj se bo umik 2G in 3G tehnologij preselil tudi k nam.

Amazon bo skoraj zagotovo letos izdal novi verziji svojih bralnikov Kindle Paperwhite in Oasis, saj smo zadnjo prenovo dobili leta 2019, Amazon pa navadno vsaki dve leti osveži oba bralnika. Letos tako lahko pričakujemo Paperwhite 5 in Oasis 4, a kakšnih novic glede razvoja še nismo dobili.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime