Tale posnetek iz BlizzCona 2010 se ni dobro postaral

Kontroverzija glede izkoriščevalskih odnosov znotraj pisarn založnika in razvijalca Activision Blizzard se še vedno ni pomirila. Kot je navada pri takšnih primerih, so se zdaj na spletu začele pojavljati stvari, ki morda včasih niso bile preveč zaskrbljujoče, zdaj pa jih v soju nove luči gledamo povsem drugače.

Tako je na spletu nenadoma na popularnosti začel dobivati posnetek iz sejma BlizzCon 2010. Tako kot vsako leto je tudi takrat razvijalec pripravil srečanje s svojimi oboževalci, ki so lahko stopili pred mikrofon in članom slavne ekipe zastavili kakšno vprašanje.

Iz publike se je takrat oglasila neka oboževalka, ki je nekaterim vodilnim zastavila povsem preprosto vprašanje. Najprej jih je pohvalila glede njihove igre World of Warcraft in povedala, da je navdušena glede močnih ženskih likov, a da jo vseeno malce moti, da so vse ženske videti kot fotomodeli iz revije Victoria’s Secret. Temu je sledilo vprašanje, če bi lahko razvijalec morda vpeljal ženske modele, ki so morda malce bolj realistični in manj seksualno obarvani.

Njeno vprašanje je dobilo nekaj odobravanja iz strani gledalcev, slišati pa je bilo tudi kar nekaj glasov, ki se z njenim vprašanjem niso strinjali. Nato je sledil naravnost neroden odgovor članov Blizzard ekipe, med katerimi najdemo trenutnega direktorja J. Allena Bracka in tudi Alexa Afrasiabija. Slednji je bil v nedavno vloženi tožbi izrecno imenovan za enega večjih seksualnih nadlegovalcev znotraj Blizzarda.

Člani ekipe so se iz vprašanja ponorčevali in žensko začeli spraševati, iz katere revije naj potem vpeljejo ženske like. Norčevanje se je celo nadaljevalo potem, ko je ženska že zapustila mikrofon, občinstvo pa se je medtem smejalo.

Posnetek se vsekakor ni dobro postaral in tega se zaveda tudi Greg Street, ki je bil takrat pri Blizzardu vodilni oblikovalec in je bil med časom vprašanja tudi na odru. Na Twitterju je zapisal, da je bil odgovor ekipe vsekakor zanič in da si danes želi, da bi takrat odgovoril drugače. Danes ga je posnetka naravnost sram in da ženski, ki je takrat zastavila vprašanje, globoko opravičuje.

Na podoben način se je v preteklih dneh opravičilo več bivših Blizzard delavcev. Med njimi najdemo tudi Chrisa Metzena, ki se je upokojil leta 2016, v svojem opravičilu pa je priznal, da vodstvu takrat ni uspelo uslišati glasov žrtev. Na podoben način se je preko javnega pisma upravičil tudi bivši šef Blizzarda Mike Morhaime, ki je prav tako priznal, da takrat ni uslišal pritožb iz strani žensk, ki so bile v Blizzardovih pisarnah neprestane tarče zasmehovanja in seksualnega nadlegovanja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime