Age of Empires 4 v novem napovedniku pokazal pomorsko bojevanje

Microsoftova igra Age of Empires 4 je bila ob najavi pospremljena z bučnim aplavzom, a od tistega prvega igralnega napovednika so se pričakovanja nekoliko umirila. Igralci so namreč po vsem tem času pričakovali pošteno nadgradnjo igralne formule in grafične podobe in čeprav znamo na področju igranja res dobiti večje spremembe, zaradi grafike ne bo nihče ravno mučil svojih grafičnih kartic.

Razvijalec Relic se je očitno odločil za bolj preprosto podobo, ki jo bodo lahko poganjale tudi bolj šibke strojne konfiguracije. Jasno je tudi to, da želi Microsoft v Age of Empires 4 vpeljati močno večigralsko sceno, saj je Age of Empires 2 po vseh teh letih še vedno močno popularna večigralska pojedina in takšna zabava bi se lahko nadaljevala tudi v četrtem delu.

Vendar pa bo za to treba žrtvovati nekaj grafične lepote, nad čemer pa niso ravno vsi navdušeni. Microsoft je pred kratkim izdal dva nova napovednika in v enem od njih lahko vidimo nekaj pomorskega bojevanja. To je sicer videti spodobno, a vseeno malce razočarajo nepodrobni modeli ladij in neživljenska morska voda, ki je videti precej statično. Začele so se celo primerjava s tretjim delom in res se zdi, da je imel Age of Empires 3 bolj realistične valove.

Drugi napovednik pokaže novo civilizacijo The Abbasid Dynasty, ki se najraje bojuje na vrhu kameljih hrbtov, v napovedniku pa lahko vidimo tudi nekaj grajenja in lepih animacij podiranj zaščitnih zidov. Te uničujoče animacije v bistvu najbolj izstopajo na področju tehnične plati, a igralci so vseeno pričakovali nekaj več.

Morda se zadeva še spremenijo do izida, a ne računajte na to, saj igra izide že 28. oktobra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime