Popularni Skyrim modder protestno umika svoje modifikacije iz strani Nexus Mods

Najbolj popularna stran z modifikacijami Nexus Mods je nedolgo tega najavila pomembno spremembo, ki se ne tiče samo uporabnikov, ampak tudi vseh modderjev, ki so skozi leta gor naložili nepredstavljivo število modifikacija.

Nexus Mods namreč avtorjem ne bo več omogočal brisanje svojih kreacij. Stran namreč namerava ustvariti večje kompilacije modifikacij, ki jih bo povsem enostavno namestiti. Vsak, ki se je kdaj lotil preoblikovanja Skyrima vam bo znal povedati, da je nameščanje stotin modov prava nočna mora. Ne samo, da moraš čakati na prenose, izjemno pazljiv je nato treba biti tudi pri nameščanju, saj samo ena nezdružljivost lahko povzroči rušenje igre. Za rešitev te zagate se je izrodil projekt Wabbajack, ki povsem poenostavi nameščanje stotin modifikacij naenkrat in v podobno smer želi zdaj iti tudi Nexus Mods.

Niso pa vsi navdušeni nad njihovo odločitvijo. Nekateri modderji želijo imeti popoln nadzor nad svojim delom, kar vključuje tudi umikanje izdelkov iz spleta. Nexus je vsem uporabnikom omogočil brisanje do sedaj izdanih projektov, a svoje zahteve so morali vložiti do 5. avgusta. Eden od takšnih je postal tudi modder Arthmoor, ki je polaren predvsem na Skyrim področju. Njegov najbolj popularni projekt je zagotovo Alternate Start – Live Another Life, ki igralcem omogoči preskok uvodne sekvence Skyrima in možnost, da novo igro začnejo na naključnem delu mape. Ta modifikacija je do sedaj zabeležila 8 milijonov prenosov, Arthmoor pa je ustvaril tudi druge modifikacije, kot sta denimo Cutting Room Floor, ki povrne izrezano vsebino iz igre ter Open Cities, ki odpre vrata vseh mest in tako so se igralci znebili nalagalnih zaslonov med mesti in odprto divjino.

Arthmoor je pod sovjim profilom zapisal, da na Nexus Mods ne namerava nalagati nove vsebine, a da to lahko še vedno najdemo na konkurenčni strani AFK Mods, ki avtorjem omogoča brisanje svojih projektov. Zraven je še zapisal, da si stran na področju modifikacij že tako zasluži nekaj konkurence.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime