Hekerji ukradli kar za 600 milijonov dolarjev kriptovalut

Svet kriptovalut je včeraj pretresel nov napad iz strani hekerjev, ki so spravili na blockchain platformo Poly Network in iz nje izmaknili pošten plen. V virtualnih vrečah so s sabo odnesli kar za 600 milijonov dolarjev kriptovalut, kar velja za največjo krajo v zgodovini kriptovalut. Pred tem je ta neslavni naslov nosila kripto menjalnica Mt. Gox, ki pa so jih hekerji leta 2014 izmaknili za 460 milijonov dolarjev kripto bogastva, čemur je nato botroval tudi bankrot menjalnice.

Napadalci naj bi ukradli okoli 267 milijonov dolarjev Ether žetonov, 252 milijonov dolarjev Binance žetonov in 85 milijonov USDC žetonov.

Poly Network je preko Twitterja naslovil napadalce in jih prosil, da vrnejo ukradeno kripto bogastvo in naj začnejo z njimi komunicirati. Opomnili so jih, da jih bodo zaradi tega sodno preganjali v vsaki državi in da bi bilo nespametno z ukradenimi sredstvi izvajati nadaljnje transakcije.

Odzvala so se tudi druga pomembna imena kripto industrije. Med njimi se je oglasil Changpeng Zhao – direktor največje kriptomenjalnice Binance, ki jo tudi sami priporočamo zaradi njene varnosti. Binance skrbijo za blockchain tehnologijo, na kateri so bili tudi zgrajeni ukradeni Binance kovanci, in Changpeng je zapisal, da skupaj s svojimi partnerji delajo na tem, da bi pomagali, a je zraven tudi pripomnil, da ne dajejo nobenih zagotovil.

Oglasilo se je tudi podjetje Tether in na Twitterju sporočilo, da so zamrznili za 33 milijonov dolarjev USDT žetonov, ki so povezani s kripto denarnico napadalca.

Varnostno podjetje SlowMist je samo ure po napadu sporočilo, da jim je uspelo pridobiti email napadalca, njegov IP naslov in identifikacijo njegove naprave, a da še delajo na razvozlanju dodatnih podrobnosti.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime