Blizzard odpustil vodjo igre Diablo 4, hkrati pa sta bila odpuščena še dva pomembna razvijalca

Kadrovski pretresi znotraj Blizzarda se nadaljujejo. Po odmevnih obtožbah glede seksualnega nadlegovanja na delovnih mestih je iz čela nekdaj popularnega razvijalca odstopil predsednik J. Allen Brack, njegovo vlogo pa sta prevzela dva relativna novinca, ki pa sta zdaj očitno začela pometati pred pragom.

Spletna stran Kotaku se je tako prva dokopala do informacij, da je Blizzard nedavno odpustil tudi Louisa Barrigo, ki je pri Blizzardu delal kar 15 let. Pri razvijalcu je bil vpleten v praktično vse njegove večje projekte in je bil nekaj časa glavni oblikovalec igre World of Warcraft. Prevzel je tudi vlogo direktorja igre Diablo 4, ta projekt pa je zdaj trenutno brez šefa, kar je slaba novica za igro, ki je še precej daleč od izida.

Poleg Barrige se je od Blizzarda predčasno poslovil tudi Jesse McCree – še en veteran, ki je svojo kariero pri tem razvijalcu začel daljnega leta 2005. Tudi on je prevzel vodilne vloge v večih projektih in je delal na World of Warcraftu ter njegovih dodatkih, svoj talent pa je posodil tudi pri razvoju Diablo 3 dodatka Reaper of Souls. Priimek McCree je znan predvsem Overwatch igralcem, saj se tako imenuje eden od herojev in zdaj so se že začela pozivanja k spremembi imena.

Tretje veteransko ime sliši na ime Jonathan LeCraft, ki se je Blizzardu prav tako pridružil leta 2005, od takrat pa je v glavnem delal na World of Warcraft vsebini.

Kotaku novico je malce kasneje potrdil tudi sam Blizzard in v email sporočilu zapisal, da ima razvojna ekipa veliko talentiranih ljudi in da so tam, kjer je potrebno, že določili nove vodje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime