Skrivnostni razvijalec igre Abandoned že tri dni popravlja tehnične težave za izdajo dražilnika

O igri Abandoned smo že pisali. Za tem skrivnostnim projektom stoji razvijalec Blue Box Studios in s prvim kratkim dražilnikom so napovedali projekt, ki ni ravno kazal neke naprednosti. V bistvu je edini do sedaj izdani video kazal podobo na hitro skup nametane igre, ki želi čimveč zaslužiti.

A razvijalec je začel nato preko Twitterja dražiti, da je morda Abandoned nekaj povsem drugega in pričele so se reference na franšizo Silent Hill. Igralcem se je naravnost zmešalo in veliko jih je bilo prepričanih, da za vsem skupaj stoji znani Hideo Kojima, ki naj bi se zopet združil z založnikom Konamijem in ponovno zaštartal razvoj preklicane igre Silent Hills.

Situacija je narasla do te mere, da je moral razvijalec na Twitterju zapisati, da nimajo nobene povezave s Hideo in Konamijem in da Abandoned ni Silent Hill igra. A vernikov to ni prepričalo in še naprej so gledali za vsako povezavo med Silent Hillom in Abandoned.

Blue Box bi moral 10. avgusta preko posebne aplikacije, ki je na voljo samo na konzolah PlayStation 5, izdati prav unikatni kratki dražilnik, ki naj bi igralcem pričaral povsem novo izkušnjo gledanja napovednikov. Igralci so napeto čakali na obljubljeno uro ob 21.00, a žal se takrat ni zgodilo nič.

Razvijalec je nato izdal opravičilo, da so naleteli na tehnične težave, ki jih hitro popravljajo in da bo dražilnik zunaj, takoj ko bo mogoče. Tri dni kasneje zadeve še vedno niso popravili, Blue Box pa je na Twitterju nazadnje napisal, da je projekt 100 % resničen in da delajo na igri, v katero verjamejo.

Igralci so bili prepričani, da bo igra izšla včeraj, ko se je odvila 7. obletnica znanega dema P.T., ki je bil takrat v bistvu samo napovednik za igro Silent Hills. Zdaj, ko je ta datum minil, so se iluzije začele podirati tudi največjim zaverovancem. Nekdo je celo sestavil priročno tabelo razvijalca Blue Box, ki takšne natege izvaja že zadnjih 6 let.

A vse te lažnje obljube so se razvijalcu vsekakor izplačale. Blue Box ima zdaj na Twitterju več sledilcev kot pa razvijalec Housemarque, ki je dejansko izdal resnično igro Returnal.

Kdaj in če bo obljubljeni dražilnik izšel še ni znano, na Redditu pa si lahko ogledate mentalne gimnastike največjih fanatikov, ki so celo že šepetali v mikrofon ime Kojima in Silent HIll, v upanju, da se bo aplikacija obudila. Za zdaj še niso imeli sreče.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime