Valve spočel nov napovednik za prenosni računalnik Steam Deck

O Steam Decku – novemu izumu razvijalca Valve – smo že pisali. Od prve novice dalje je Valve že omogočil prednaročila in ta so hitro bila v celoti razprodana. Decembra bodo svoje izvode te prenosne konzole prejeli samo prvi prednaročniki in če vas je morda v nakup prepričal spodnji novi napovednik, potem je treba že na tem mestu zapisati, da ste nekoliko pozni in boste na svojo konzolo morali počakati vse do druge polovice 2022.

To je še kar precej daleč stran, a morda se vam splača počakati na prve recenzije. Steam Deck sicer obeta, saj ponuja igranje praktično vseh vaših Steam iger, brez da bi morali poskrbeti za kakšne posebne nastavitve. Igranje boste izvajali pri 30 sličicah na sekundo, a to je pač kompromis, ki ga boste morali sprejeti za igranje na WC-ju.

Novi napovednik pokaže igranje naprednih iger kot so Death Stranding, The Ascent, Control Ghostrunner in Prey, medtem ko smo ples žaromečev iz igre Jedi: Fallen Order videli že v originalni predstavitvi. Zanimivo je, da v nekaj odsekih vidimo tudi merjenje preko žiroskopa, ki bo vgrajen v Steam Deck, kar zna popestriti nekatere preigrane naslove, prav pa bo prišlo tudi pri raznih emulatorjih.

Novi napovednik tudi lepo razloži, da boste lahko za razširitev prostora na napravi uporabili tudi SD kartice. Te bodo sicer nekoliko počasnejše od vgrajenih SSD diskov, a razlika spet ne bo tako dramatična in ta možnost bo prav prišla vsem tistim, ki bi si radi nasneli res ogromno iger in nato boste lahko SD kartice menjali kot kartuše pri sorodni konzoli Nintendo Switch.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime