Tudi Googlovi novi telefoni Pixel 6 ne bodo vsebovali polnilca

V telefoničnem svetu je dandanes v modi ponujati izdelke, ki jih nimate s čim polniti. Trend je najprej začel Apple, ki se je odločil prodajati iPhone telefone brez dodatnega polnilca, temu pa se je nato pridružil tudi Samsung. Zdaj gre v enako smer tudi Google, ki je včeraj sporočil, da njihova nova serija telefonov Pixel 6 ne bo vsebovala dodatnega polnilca.

Svojo odločitev zagovarjajo na enak način kot sta to naredila Apple in Samsung, saj so mnenja, da USB-C polnilce itak že vsi imajo in da so nepotrebni. S tem naj bi pripomogli tudi pri reševanju krize elektronskih odpadkov, zagotovo bodo pa nekaj prihranili tudi pri proizvodnem procesu – a zaman pričakujete, da bo Pixel 6 zaradi tega kaj cenejši.

Čeprav je zmanjševanje elektronskega odpada pohvalna poteza, izključitev polnilca s sabo prinaša določene probleme. K temu lahko pritrdim tudi jaz, ko sem si nedavno nazaj privoščil telefon iPhone 12 ter tako naredil preskok iz Androida na iOS. Ko je prišel čas za polnjenje sem lahko samo bebavo gledal v Lighting kabel, ki ga nisem imel kam priključiti in na koncu sem moral kupiti polnilec ločeno, tako da je zmanjševanje elektronskega odpada izgubilo smisel.

Prav tako so se začele dogajati spremembe na področju polnjenja in zadnji polnilci v prototipni fazi dosegajo rekorde, saj lahko vašo napravo napolnijo v samo nekaj minutah in očitno bomo te zadeve morali zdaj kupovati ločeno in cene bodo zagotovo zasoljene.

Najboljšo potezo pri temu je naredil Xiaomi. Tudi oni so se odločili znebiti polnilcev pri svoji napravi Mi 11, a so strankam, ki polnilca nimajo, ponudili možnost izbire paketa z ali brez polnilnika.

Google Pixel 6 in 6A izideta enkrat jeseni letos.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime