Modifikacija, ki v originalno Mafia igro pripelje Titanik, zdaj končno na voljo za igranje

O zanimivi modifikaciji Mafia Titanic Mod smo že pisali. Na prvi pogled gre za dokaj enostaven projekt, ki v igro Mafia: The City of Lost Heaven iz leta 2002 pripelje ladjo z žalostno usodo Titanik.

Vendar pa za to modifikacijo stoji zanimiva zgodba, saj za ustvarjanjem stoji samo en človek, ki se ni zadovoljil s preprostim 3D modelom slavne ladje. Robin Bongaarts je namreč v ta projekt zlil nečloveško količino ljubezni in podrobno poustvaril vsak kotiček Titanika. To je pač prekletstvo največjih oboževalcev Titanika, ki vam znajo povedati vzorce krožnikov, ki jih je na sebi nosila čezoceanka in temu mučnemu poustvarjanju detajlov se ni mogel izogniti niti Robin.

Zato je na modifikaciji delal kar dolgih 15 let in zdaj, po vsem tem času, je zadeva končno na voljo za igranje. A ne povsem. Robin ima namreč za mod še nekaj večjih načrtov, zato je na površje priplaval samo prvi del moda. Ta vam omogoča igranje uvodne sekvence zgodbe in prosto sprehajanje in raziskovanje podrobno ustvarjene ladje. Tako lahko igralci plavate po bazenu, se vozite z dvigalom, raziskujete slavno stopnišče in si privoščite večerjo v restavraciji.

Robin namerava v drugem delu razviti zgodbo, ta pa bo pripeljala do neizbežnega trka z ledenikom in potopitvijo Titanika. Kako mu bo to uspelo v zastarelem pogonu Mafie Robin ni želel izdati, a zagotovo zdaj ni več strahu, da bi po vsem tem času obupal nad projektom.

Prvi del modifikacije si lahko prenesete iz sledeče povezave, za igranje pa boste morali najprej namestiti kopijo igre Mafia: The City of Lost Heaven.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime