Popularni streamer DrLupo zapušča Twitch za YouTube

Vojna med ponudniki pretočne vsebine je dosegla svoj vrhunec v letu 2019, ko je želel Microsoft čez noč uspeti s svojim servisom Mixerjem in za ta cilj je široko odprl denarnico in v enem šusu podpisal Ninjo ter Shrouda. Na žalost to partnerstvo ni dolgo trajalo in lani je Microsoft vrgel puško v koruzo ter se odločil zapreti Mixer, Ninja in Shroud pa sta se nato vrnila v topli objem Twitcha.

Od takrat večjih premikov na teh področjih ni bilo zaznati, a to ne pomeni, da vojna za prevlado na pretočnem trgu ni še vedno napeta. Zadnje poročilo spletne strani Stream Hatchet je razkrilo zanimive številke glede prvih treh mest. Na prvem mestu je še vedno prepričljivo Twitch, ki je v prvi polovici letošnjega leta gledalcem predvajal za 12,8 milijarde vsebine. Bitka za drugo mesto pa je precej bolj napeta, saj si tam udarce izmenjujeta YouTube in Facebook. YouTube drži zaenkrat srebrno medaljo, a je v enem letu komaj kaj narasel: iz 2,1 milijarde vsebine so skočili na 2,7 milijarde predvajanih posnetkov. Facebook je po drugi strani v enakem času zlezel iz 1,1 milijarde na kar 2,3 milijarde ur.

YouTube zato mora nekaj narediti, da ostane pred konkurenco. Tako so podpisali pogodbo s popularnim Twitch streamerjem Benjaminom “DrLupo” Lupoom. Ta je sicer že imel na YouTubu svoj kanal in tam gostil 1,7 milijonov sledilcev, vendar pa je pretočno vsebino izvajal preko Twitcha, kjer drži 4,5 milijona zasledovalcev. Ti bodo zdaj morali za spremljanje svojega idola zamenjati platformo ali pa najti nekoga novega.

Navajeni smo, da takšni prehodi pospremijo tudi ogromni CGI napovedniki in tudi DrLupo na tem področju ni naredil izjeme – ta video, ki že malce spominja na rojstvo Marvel junaka, pa si lahko ogledate zgoraj.

Koliko je bila kupčija vredna ni znano, Twitch pa se ne obremenjuje preveč in je streamerju preko Twitterja zaželel vso srečo na njegovi nadaljnji poti.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime