Windows 11 prihaja 5. oktobra

Microsoft je z najavo operacijskih sistemov Windows 11 pošteno razburil igričarje, ki so bili prepričani, da bo Windows 10 zadnja večja nadgradnja, ki jo bodo morali opraviti. A zdaj je kar je in nova Okna kljub vsem kritikam prihajajo in slej kot prej bomo morali narediti nadgradnjo vsi – no, razen če se odločite za preskok na kakšno alternativo tipa Linux.

Razvijalec je včeraj v svojem uradnem blog zapisu končno potrdil tudi datum izida, ki je zakoličen za 5. oktober. Takrat bodo uporabniki lahko začeli brezplačno nadgrajevati svoje Windows 10 sisteme, a ne pričakuje instantnega preskoka. Microsoft je namreč tudi zapisal, da se bodo s tem datumom začele nadgradnje za določene PC-je, to pa se bo dogajalo postopoma, zadnja faza omogočenih nadgradenj pa naj bi se zgodilo do sredine 2022.

Microsoft obljublja, da bo tole najbolj izpopolnjen operacijski sistem za igričarje. Glavne prednosti so pritikline, ki so bile uvedene v Xbox Series X in S konzole, tako da se PC-jaši lahko veselimo funkcij Auto HDR in DirectStorage – slednje bo poskrbelo za bliskovito hitro nalaganje in preklapljanje med igrami. Windows 11 bo imel tudi bolje integriran modul servisa Game Pass, prenovo pa je doživel tudi uporabniški vmesnik ter sama trgovina, ki bo zdaj dejansko pregledna.

5. oktobra se bo začela tudi prodaja PC-jev in prenosnih računalnikov, ki bodo v sebi že držali prednaložen operacijski sistem Windows 11.

Vsi tisti, ki nameravate opraviti nadgradnjo ali pa opraviti svežo namestitev Oken, se najprej prepričajte, da vaša naprava zadostuje minimalnim zahtevam, saj drugače ne boste deležni brezplačne nadgradnje. V tem primeru vam ne ostane drugega kot pa nakup nove strojne opreme ali pa vztrajanje na Windows 10, ki bo prejemal posodobitve do 14. oktobra 2025.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime