Amazonova serija The Wheel of Time dobila prvi dražilnik

Navdušenci nad fantazijskimi zgodbami zagotovo potrpežljivo čakate na ponovno obuditev Gospodarja prstanov, ki mu je Amazon že napovedal datum izida, a ta je še daleč stran. Vendar pa to ne pomeni, da boste vse do takrat stradali, saj Amazon že dolgo dela na še enem sorodnem izdelku z imenom The Wheel of Time, to epsko povest pa je pisatelj Robert Jordan začel davnega leta 1990 in vse skupaj je spisal kar 14 knjig. No, skoraj, saj je pisatelj na žalost umrl leta 2007, a zaključek je imel dovolj spisane vsebine, da je na koncu povest dokončal še en znan pisatelj Brandon Sanderson.

Vsebine producentom serije vsekakor ne bo manjkalo in prva sezona serije bo tako štela 6 delov, Amazon pa je zadevo že obnovil za še eno sezono. Samozaupanja jim ne manjka in to upravičeno, saj je prvi dražilnik slasten in napoveduje zanimivo prvo sezono.

Dogajanje se vrti okoli Moiraine, ki je pripadnica močne ženske organizacije Aes Sedai. Ekipa žensk se že dolgo pripravlja na neizogiben boj s silami temne strani, ki jim poveljuje glavni zlobec, s preprostim imenom The Dark One. Čeprav je Aes Sedai sestavljen iz močnih članic, jih bo na koncu rešil samo heroj Dragon Reborn, ki ga prerokbe že dolgo napovedujejo. Vendar pa se prerojeni zmaj skriva v koži navadnega smrtnika in Moiraine se tako odpravi v majhno tiho vasico, kjer najde 5 kandidatov, ki kažejo znake prerojenega heroja. Vsi skupaj se tako odpravijo na dolgo avanturo, polno pasti in preobratov, potovanje pa bo na koncu izluščilo glavnega borca za pravico.

The Wheel of Time se vsekakor sliši zanimivo, premiero pa si bomo lahko ogledali že 19. novembra, ekskluzivno na pretočnem servisu Amazon Prime.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime