Pomanjkanje zalog konzol naj bi se zavleklo vse do 2023

Težko je verjeti, da smo trenutno generacijo konzol dobili skoraj eno leto nazaj. Tako Xbox Series X kot tudi PlayStation 5 sta svoje rojstvo doživela novembra 2020 in vse od takrat se igralci po celem svetu prizadevajo dobiti svoj kos obtelevizorske naprave. Zaloga je bila namreč v težavah že takoj od samega začetka, saj sta mešanici koronavirusa in večjega povpraševanja po elektroniki pripeljala do splošnega pomanjkanja čipov, tovarne pa še vedno ne dohitevajo vsega povpraševanja.

Čeprav so se zaloge začele malce izboljševati, teh težav še zdaleč ni konec. Pisali smo že o tem, da bodo grafične kartice ta mesec zabeležile padec zaloge, tem problemom pa se ne bodo izognile niti konzole.

Japonsko podjetje Toshiba opozarja, da se bomo s pomanjkanjem čipov borili še dolgo časa. Ocenjujejo, da bo dobava teh kritičnih komponent pomanjkljiva vsaj do septembra 2022, v nekaterih primerih pa se zna zadeva zavleči celo v 2023. Toshiba bo zaradi vsega tega v proizvodnjo polprevodnikov v naslednjih treh letih vložila 545 milijonov dolarjev, a gradnja novih kapacitet za proizvodnjo teh naprednih čipov zahteva svoj čas – denar gor ali dol. Ameriška podjetja Google, Apple, Intel in Microsoft so ustvarili svojo lobistično skupino, ki si prizadeva gradnjo kapacitet polprevodnikov na ameriških tleh, a seveda bo tudi to zahtevalo svoj čas.

Tako se zdi, da bomo tudi ta božič pod smrekicami našli bolj malo novih konzol. A ne obupajte!

Ravno zaradi vseh teh težav smo se odločili spočeti prav poseben sledilnik, ki neprestano pregleduje zaloge popularnih spletnih trgovin v Sloveniji in tujini. Vsem tistim, ki še iščete svojo konzolo toplo priporočamo obisk naslednje povezave, tam pa se lahko tudi naročite za instantno obveščanje zalog preko Discorda ali Telegrama, tako da boste ob vsaki novi zalogi na svoj telefon takoj dobili opozorilo za nakup.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime